El divendres abans de Setmana Santa, els alumnes de primer de batxillerat de llatí van fer uns plats basats en receptes romanes molt antigues. Es van reunir al menjador de l'institut.
Aquesta activitat la van fer amb el professor Vicenç Reglà. Cadascú portava un plat confeccionat a partir d'una recepta romana. Aquests plats, lògicament, se'ls van menjar entre tots. A aquesta activitat, hi van assistir 13 alumnes. Hi havia molta varietat de menjars. Es va fer de les dues a les tres del migdia que justament era l'hora de dinar, i anava molt bé! Els plats que van cuinar formaven part del
receptari d'Apici, que era cuiner de l'emperador Tiberi, i són del segle I d.C.
Algunes receptes del dinar romà eren:
Moretum (formatge especiat)
Tyropatina (Pastís de formatge)
Oua (ous condimentats) Mellis et piper (mel amb pebre)
Anas elixa (ànec especiat)
Salsum sine salso (Patè)
Va ser una activitat interessant i divertida, ja que van provar menjars i gustos antics que mai havien provat.
EVA ÁLVAREZ & NATALIA ADROHER
EVA ÁLVAREZ & NATALIA ADROHER
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir