Com ens comuniquem els adolescents

CRISTINA MOYA I MARIA MARTÍN

La manera com ens comuniquem els adolescents és a través de les xarxes socials. Una de les primeres aplicacions per tal de comunicar-nos (per xat i per webcam) va ser “Skype” al 2003, l'aplicació Facebook al 2007 va ser el ''bombazo'' i va revolucionar les xarxes, deixant una mica enrere Skype. Aquesta xarxa funciona amb el propòsit de poder publicar en el mur fotos, vídeos o estats sobre el que fa la persona i informar als amics que es té agregats. A més, es pot mantenir una conversa (o més d'una) per xat o per webcam.
Avui dia, tot i que encara hi ha gent que utilitza Facebook, s'utilitza molt més WhatsApp, la qual està dissenyada principalment per fer-se servir amb el mòbil. És molt més simple i còmoda, es pot interactuar per xat, enviar fotos, vídeos, àudios, i a més es pot fer un grup i mantenir una conversa col·lectiva.
De WhatsApp també destaca la quantitat d' emoticones que té, gràcies a això s'ha popularitzat.
Cada cop apareixen nous, i a dia d'avui, Apple modernitza els emoticones de WhatsApp per reflectir la diversitat racial de la humanitat, a més d'afegir-hi 300 emojis nous. I no només això, els gegants de l'informàtica i d'Internet com Apple, Google, Microsoft i IBM utilitzen les regles del 'Consorcio Unicode' (organització no governamental que té com a finalitat proporcionar el mitjà per a permetre emmagatzemar qualsevol text que es desitgi). Això permet, per exemple, la coherència quan un usuari envia un emoji des d'un iPhone a un altre usuari amb una tableta amb Android, la icona segueix essent llegible de la mateixa manera pels dos dispositius.


Comentaris