RAJAE
SOUITOU
Tardor,
quarta estació de l'any.
Una de les més apassionants, on hi ha, una
mica melanconia, encara així embellidora, acolorida, formosa,
contrastada.... la caiguda de les fulles que converteix l'estació en
un procés màgic de canvis de tonalitats i colors.
Temps
de la muntanya. És l’època dels bolets, el temps de la verema i
el moment de recollir les fruites seques, les castanyes, els
panellets...
Bé,
durant aquest temps us deixo una idea, unes postres delicioses i
fàciles de fer per que pogueu fer-les, compartir en aquests
embellidors moments i sempre que volgueu.
CREPS
DE BOLETS I FORMATGE AMB SALSA DE BOLETS
Ingredients:
- Massa de creps: farina, sal, llet, ous, conyac
- Salsa de bolets
- 2 patates grans
- 1 brick de nata líquida
- 100 gr. bolets
- sal i oli d'oliva
Preparació:
Pas 1
Posar
la farina amb una mica de sal dins un bol. Afegir els ous i remoure
mentres s´incorpora la llet, batre del centro cap l´exterior, fins
formar una pasta homògena.Ficar la mantega desfeta i freda i una
cullarada de conyac. Deixar-la reposar uns 30 min.
Pas
2: Elaboració de creps
Passat
aquest temps , unteu la mantega a la paella, poseu-ho al foc lent i
quan comenci a fumejar hi afegiu pasta suficient, procurant que
quedi el més fi possible. Quan els costats del crep comencin a
torrar-se durant uns 10 segons, doneu-li la volta per torrar.
S'han
de sofregir els bolets amb oli i quan estiguin fets, enrotlleu amb
les creps i poseu formatge a dins.
Pas
3: Preparació de la salsa de bolets
En
una paella salteu els bolets, amb oli d´oliva, afegiu les patates
pelades i tallades en trossos mitjans, afegiu la nata, barregeu, i
deixem coure a foc lent durant 30 minuts. Quan estigui temprat
utilizeu la batedora.
Pas
4: Emplatat: Dos
creps per cap i amb salsa per damunt. Per decorar podeu posar una nou
moscada per damunt.
CREMA
DE CASTANYES AMB XIPS DE MONIATO
Ingredients:
- 300gr de castanyes
- 1/2 ceba
- 1 pastanaga
- Oli d,oliva
- Sal
- 1 litre de brou de verdures o de pollastre
- 1 moniato gros
Pas
1: Fem un tall en
creu a les castanyes i poseu-les uns 10 minuts al forn a 180 ºC, o
submergeix-les en aigua bullent durant 10 minuts perquè es puguin
pelar amb facilitat.
Pas
2: Peleu i piqueu
la ceba. Raspeu la pastanaga i després feu-les a trossos.
Pas
3: En una cassola,
poseu un raig d’oli i ofegeu-hi durant uns 5 minuts la ceba amb la
pastanaga, les castanyes ja pelades i a trossos, i una culleradeta de
sal. Afegiu el brou calent i deixeu que arrenqui el bull; llavors,
abaixeu el foc al mínim i deixeu-ho coure fins que les castanyes i
la pastanaga siguin tendres. Tritureu-ho amb la batedora, tapeu-ho i
reserveu-ho mentre prepareu els xips.
Pas
4: Peleu el moniato
i talleu-lo a làmines rodones molt primes. Finalment, fregiu per
torns en oli ben calent i escorreu-les sobre paper de cuina.
Pas
5: Presenteu la
crema dins d'un bol i tireu-hi per sobre alguns xips de moniato.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir