Enquesta: l’esmorzar

NEREA CARRASCO I SARA CARRIÓN
Esmorzars saludables per a mig matí
Hem realitzat una enquesta als companys sobre l’esmorzar. Hem volgut saber qui esmorza abans de venir a l’institut i durant el pati, o només al matí o al pati. També hem preguntat pel tipus de menjar que es consumeix durant aquest àpat (cereals, entrepans, làctics...).

Les dades que hem recollit són aquestes (14 persones):
Persones que esmorzen al matí i mig matí: 4
Persones que esmorzen al matí: 3
Persones que esmorzen al mig matí: 7

Suc: 2
Llet: 8
Aigua: 3
Cafè: 1

En el tipus de menjar tots hem coincidit. Tothom menja entrepans, generalment d’embotits. Hi ha gent que menja fruita, i una persona que menja entrepans dolços.

Sabem que l’esmorzar és l’àpat més important, però sabem per què?
L’esmorzar és el primer àpat que es  fa al dia, i ens ajuda a tenir energia durant tot ell.
Un bon esmorzar ha de ser variat: amb làctics, cereals, pa i fruita. Això suposarà una ingesta de vitamines, zinc, calci i ferro.
El cos funcionarà amb eficiència i el ritme del metabolisme s’acceleralà, i això ens millorarà l’estat d’ànim, el grau d’atenció i les forçes necessàries per realitzar segons quin treball.

Comentaris