EL FUTUR A LES NOSTRES MANS!
Tard o d’hora, decidirem el nostre futur però… com sabem quin batxillerat ens obre les portes a la professió desitjada?
Tenim tres modalitats de batxillerat per escollir a Catalunya que són: el d’arts, el de tecnologia
i ciències i per últim humanitats i ciències socials.
Arts; és per aquells alumnes interessats en els fenòmens artístics, que es caracteritzen per la sensibilitat, l’expressió i la creativitat. Per tenir accés cal tenir el títol de GESO
(graduat/da en educació secundària obligatòria ia ) o bé el títol de tècnic/a de cicle formatiu
de grau mitjà o superior. Amb aquest batxillerat es pot accedir a la universitat, a un
cicle formatiu de grau superior de formació professional específica, a ensenyaments espor-
tius, ensenyaments superiors artístics i al món de l'història de l’art, ciències de l’activitat física
de l’esport, ciències de l’activitat política i de l’administració,comunicació audiovisual, belles
arts,filosofía i geografia.
Humanitats i ciències; és per aquells alumnes amb inquietuds relacionades amb els estudis
amb els estudis lingüístics i literaris la filosofía, les manifestacions culturals, les ciències polítiques i econòmiques, la gestió i administració pública, la comunicació, les relacions públiques, el turisme i altres serveis d’oci. Per tenir accés cal tenir el títol de GESO (graduat/da en educació secundària obligatòria) o bé el títol de cicle formatiu de grau mitjà o superior. Amb aquest batxillerat es pot accedir als mateixos llocs que amb altres batxillerats. T’obrirà les portes als graus en administració i direcció d'empreses, en dret, educació infantil, història, estudis anglesos, traducció i d’interpretació, periodisme i publicitat.
Tecnologia i ciències; és per als alumnes interessats en les ciències experimentals, les matemàtiques, els estudis relacionats amb el científic sanitari, el món de processos tecnològics, els estudis relacionats en materials, instruments, aparells i màquines que intervenen en la producció de béns i serveis. Per tenir accés, cal tenir el títol de GESO ( graduat/da en educació secundària obligatòria ) o bé el títol de tècnic/a de cicle formatiu de grau mitjà o superior. Amb aquest batxillerat es pot accedir als mateixos llocs que amb el d’arts. Pots fer les següents carreres: arquitectura, medicina, matemàtiques, biologia, física o química, biomedicina, estadística, biotecnologia i altres carreres molt interessants.
Triem el que triem, a Catalunya, tots els batxillerats ens porten per accedir a la carrera que volem a través d’unes proves d’accés un tant polèmiques, les conegudes pel nom de, PAU, EBAU, EvAU o SELECTIVITAT, on es valora objectivament la maduresa academica i els coneixements adquirits de cada alumne.
És molt important triar bé les assignatures de batxillerat que ens donaran més puntuació a l’hora de fer la selectivitat, doncs la nota d’accés a la universitat que volem, es calcula no només d’aquest examen final sino un 60% del batxillerat i un 40% de la selectivitat
“Selectivitat” una selecció no sempre encertada segons el meu punt de vista d’algunes persones molt vàlides que han treballat dur estudiant durant els 2 anys de batxillerat (sobretot l’últim any), a les quals els nervis els poden fer una mala passada i baixar molt la nota impedint que estudïin allò que més desitjaven.
Alba Muñoz Ferrer 3C
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir