Els Stompers arriben al Puig Cargol














Dijous 11 de febrer, el departament d'anglès va organitzar un espectacle de ball i cançons típiques de Irlanda. L'espectacle va ser de les 2 a 3 per als alumnes de batxillerat i costava 9 euros. Els concerts d'aquesta companyia estan adreçats als estudiants, en aquest cas batxillerat. Va ser un espectacle divertit i participatiu que permet als alumnes experimentar l'anglès, cantar les cançons i ballar els balls típics del gènere. L’actuació es reforça amb una sèrie d’activitats didàctiques i material pedagògic.

Els stompers

Format el 1997 a Barcelona, el grup post-irlandès Els Stompers és una formació de referència en l'espai musical català. Una banda que des del folk irlandès ha avançat cap a una proposta personal, Els Stompers han perfilat un nou concepte: el BIS (Barcelona Irish Sound), és a dir música irlandesa al canvi de segle i lluny de casa. Un exercici de desmitificació estès a multitud d'estils, perforat per un to carregat d'ironia i una contínua referència a una possible cultura paneuropea.
Dara, Brian, Frank i Dave expliquen la cultura celta i la seva història a través dels seus instruments, ensenyen al públic a cantar la lletra d’algunes cançons típiques, i els convida a acompanyar-lo, tot picant les mans i “stompejant” amb els peus al ritme de les gigues, els reels i les polques, tal i com es fa a Irlanda. El grup està format per: Brian O'Mahony - Guitarra/Bodhran/Veu
David Holmes - Violí/Acordió
Dara Luskin - Baix/Veu
Frank Cummins - Banjo/Mandolina/V



JAVI RODRÍGUEZ & JESSICA PÉREZ


Comentaris