Alumnes prodigi


Són estudiants del nostre centre que desataquen en diverses activitats que no tinguin res a veure amb els estudis. Són extraescolars, com la música. En el nostre institut tenim dues alumnes de 1r Batxillerat que toquen instruments.

Com la Maria Cantorné de 1r de Batxillerat, que toca el piano i la flauta. La Maria va començar a tocar aquests instruments als set anys a l'escola de música de Palafrugell i ara li agrada tant que practica el piano i la flauta unes 4 hores a la setmana. Encara no fa competicions, però a l'escola fa exàmens.


La Maria Cots de 1r de Batxillerat també està a l'escola de música de Palafrugell. Toca el violoncel des dels 8 anys. A Palafrugell fa exàmens i les classes amb els professors de l'escola i també la va ajudar la seva àvia. També es presenta a càstings d'audicions a Girona: un cop va ser escollida suplent a la Jove Orquestra de Girona. A casa seva practica unes 3 hores a la setmana i diu que la va motivar a tocar un instrument la seva família.


A part de la música hi han moltes més activitat

s a les que es dediquen els nostres estudiants. Com escacs, alguns esports com la gimnàstica rítmica o fins i tot el io-io.

En Dídac Thomas és un jove prometedor de 12 anys de 1r d'ESO que es dedica a fer malabarismes amb el io-io. Aquest noi practica unes 24 hores a la setmana i encara que no ho sembli, va començar a jugar amb el io-io als 11 anys a la Salle de Palamós gràcies a el seu amic Nacho que el va ensenyar tot el que sap i ja ha participat a campionats i també dóna classes!

En Pol Sabrià és probablement l'alumne prodigi amb més èxit de tot l'institut. Aquest fabulós alumne de 2n de Batxillerat, té 18 anys i és un dels millors jugadors d'escacs de Catalunya, ja que va quedar campió del torneig d'escacs actiu de Riudellots de la Selva.

Tot va començar quan tenia 7 anys i es va apuntar a l'escola d'escacs. Allà és on li van ensenyar els seus professors i més tard el varen ensenyar Grans Mestres. Durant el dia, a més d'estudiar, dedica 1 hora a perfeccionar les seves jugades. Combinar els estudis amb els escacs no es tan fàcil com sembla i ell té el temps molt just, però afirma que el joc dels escacs estimula la s

eva ment i que l'ajuda a concentrar-se en els estudis.

L'Amanda Mora és una alumna de 3r A que practica la gimnàstica rítmica des dels 9 anys. Després de veure els jocs Olímpics d'Atenes del 2004 es va animar a practicar aquest esport. No té pensat dedicar-se a la rítmica durant tota la seva vida, només fins que se'n cansi. És una noia que sempre es vol superar i per això s'en vol anar a l'escola de rítmica de Palafrugell per millorar el seu rendiment al màxim i ja té 32 medalles . L'Amanda es troba en el nivell 3 de la Copa Catalana i se'n vol anar a Palafrugell per arribar al nivell 4 o 5 en menys temps. La seva model a seguir és l'Almudena Cid des de petita.


JOAQUIM SALVADÓ I AZAMAT KINZYABAEV


Comentaris