Trivial del Baix emporda




    En el curs 2009-2010 els cursos de 3r vàrem participar en el crèdit de síntesis. Algunes de les activitats van ser dues excursions pel Baix Empordà acompanyats per professors com la Montse Fauria, la Chus Valdés i en Silverio Guallar, entre d'altres. La teoria del crèdit s'explicava en 3 dies d'estudi a l'escola, en els quals vàrem fer dos dossiers: l´individual i l'altre,en conjunt amb el grup.

    En les dues últimes excursions arribàrem al matí a Palau-Sator, on també vàrem fer una activitat que va ser la visita del museu Rural. Un altre grup havia de fer un treball a partir de les característiques del poble, i després a la tarda vàrem anar a Pals perquè un guia ens expliqués la història i l'antiguitat del poble i els seus monuments.

    Després de fer els dos dossiers, havíem de construir un joc com el Trivial relacionat amb les excursions del crèdit:

    Havíem de retallar 20 targetes de 5 colors diferents: lila, groc, vermell, verd i blau. Després de tenir totes les targetes retallades, escrivíem una pregunta en cadascuna d´elles, amb tres respostes possibles.

    L´elaboració del tauler es va fer a partir d´una cartolina doblegada i pintada de color que es volgués. No podia tenir més de 60 caselles, les quals es pintaven dels 5 colors de forma intermitent, perquè quan es queia en una de les caselles el color representava la targeta que havien de contestar.

    La capsa on es desava tot el material del joc, com per exemple el tauler, també es van fer. Aquestes caixes s'havien de fer junt amb una altra més petita que servia per desar les targetes amb el dau i les fitxes per jugar-hi.

El crèdit de síntesis va anar molt bé perquè el vàrem passar acompanyats dels amics i ens vàrem divertir coneixent una mica més els pobles del Baix Empordà.

Ens va agradar poder construir un joc amb el qual després podíem jugar. Va ser molt divertit poder jugar entre totes les classes de tercer i poder contemplar els diferents dissenys del Trivial.

Chayma Dairak i Celina Garcia, 3r A


Comentaris