Talla amb els mals rollos!!!

Couple kiss, by Carlo, on FlickrCC
Taller que van fer els cursos de 3rESO.


Hem començat primer a posar-nos els noms perquè els monitors sabessin com ens diem. Vam començar a dir quins tipus de violència hi havia : violència sexual, violència psicològica, violència física, violència de gènere, violència verbal, etc. 

Hem estat parlant de les nostres opcions  davant de les diferents violències: podem ser passius, actius, passar de tot o ajudar...

Després vam fer un taller, en el que ens havíem de separar tots en 5 grups de 4. Cada grup tenia unes fitxes amb unes frases i les havíem de classificar per colors. Si la frase era bona, l'havíem de posar en el color verd; si era bo i una mica dolent, amb el taronja i si era molt dolent amb el color vermell. Per exemple: ''Que la parella et remeni el mòbil i la cartera'' aquest anava al vermell, ''Que la parella et digui que li agrada com vesteixes'' aquest anava al verd. Aquest joc l'anomenaven el SEMÀFOR. 

Després havíem de dir cada un del grup, quines violències havíem vist, entre quins personatges eren, com es sentia l'agressor, com es sentia l'agredit i com es sentia el que ho mirava. Vam acabar amb moltes conclusions diferents, opcions i diferents reaccions. 

També ens vam adonar que, sovint, fem mal o ofenem sense voler-ho fer. No sempre ens ofenem per diferència de sexe, també poden ser del mateix, diferents edats i diferents maneres de ser. Per això, el maltracte també pot ser donat per la diferència, o sigui, el psíquic, el físic, el sexe, l'edat, etc. 

Jo finalment, he arribat a la conclusió que ens hauríem de tractar com PERSONES. 

Cèlia Fornaguera
3rESO B 

Comentaris