Visita al Vell Marí, 3r eso




El dia 1 de desembre vam fer una excursió per conèixer el CRAM (Centre de Recuperació d'Animals Marins) i el Vell Marí. Vam sortir d'aquí a les 10.00h el 3rC i el 3rA. Hi havia una bona caminata de l'institut fins allà, Palamós.

A l'arribar allà ens vam parar en els bancs d'aquell port perquè teníem bastanta gana. Ens van barrejar i repartir en grups. Al començament ens van dir que havíem d'entrar dintre d'aquella caravana del CRAM. Allà dintre hi havia imatges de diferents espècies marines i diferents profunditats. Cada vegada que baixava la profunditat, les llums baixaven de lluminositat, estava molt ben fet.

Després d'aquesta explicació ens van donar una brúixola per orientar-nos i vam anar directes cap al Vell Marí, un vaixell de fusta que el fan servir per navegar. Al pujar per la passal·lera del vaixell, ens van fer posar unes ulleres que feien veure un video d'ells anant pel mar, i també quan bussejaven. També ens van ensenyar les parts bàsiques d'un vaixell normal: la proa, la popa, babor i estribor.

Ens van ensenyar el funcionaments de les coses per bussejar, i l'equipament que s'ha de portar si vols anar sotamar.

Després de moltes explicacions, vam agafar el camí més curt per anar a l'Institut Puig Cargol!

Aleix Solanellas,
3rB

Comentaris