L'activitat “Altres móns són possibles” arriba a l'institut Puig Cargol


GUACIMARA DÍAZ RAMA
El passat dimecres 16 d'octubre, al nostre institut, a la sala polivalent, de les 12:00 fins a les 15:00, el professor de filosofia,Francesc Fernàndez, va passar una pel·lícula als alumnes de 1r i 2n de batxillerat, titulada: “El tren de la vida” , dintre d'una iniciativa de la societat de filosofia Hispano- Xilena anomenada “Altres móns són possibles”. Pepe de Jiménez en va fer l'introducció i va guiar al debat posterior, en què es parlava de cinema i filosofia.
La sinopsi de la pel·lícula “El tren de la vida” és la següent:
Durant la Segona Guerra Mundial (1939-1945), i amb l'objectiu de fugir dels nazis i evitar l'extermini, un grup de jueus d'un poble d'Europa de l'Est organitza un comboi simulant que es tracta d'un tren de presoners. Alguns d'ells no tindran més remei que fer-se passar per soldats nazis.

Per altra banda, el dia 19 d'octubre a les 22:00 a la sala Fontova de Calonge, es va projectar la pel·lícula: “Slamdog molionaire” (l'activitat va ser gratuïta), també en relació a la iniciativa “Altres móns són possibles”.
A més, els alumnes de 4t de secundària i els de batxillerat de l'institut, varen fer una recollida d'aliments (arròs, llegums, pasta, llet, oli o llaunes de conserves) a l'entrada de la sala, que van ser recollits pel Banc d'Aliments Municipal.