L’ÚS DE LES ARMES

Simon Vullinghs 3rC

El 16 de setembre un exmilitar de Texas (Estats Units) va matar a 12 persones a Washington. Segons les estadístiques els Estats Units és el 3r país amb més atemptats del món desprès de Afganistan i Irak. Però això passa perquè als Estats Units es permeten les armes.

La pregunta és: "Les armes han de ser legals?"

Hi ha molta gent que protesta per la legalització de les armes però, en canvi, moltes persones es senten més segures quan en tenen una.

James Madison va ser un dels primers polítics a reconèixer que l'exèrcit pot amenaçar la llibertat de la nació. La fi d'aquest dret és garantir al ciutadà la seva defensa en cas que l'Estat s'extralimiti. A més va assenyalar com els estats europeus restringien l'accés a les armes pels civils, precisament per assegurar el seu poder.

Hi ha registres d'armes i dels seus llocs de venda, criteris de selecció dels seus compradors (edat, salut mental, experiència en armes i antecedents penals) i alguna restricció a certs tipus. Però potser haurien de prohibir-los a tota la població, excepte a l’exèrcit per evitar menys víctimes.