De tradició a una nova moda

Marcel Rueda Valverde, Guacimara Díaz
3rA

Molta gent d'aquest institut es fa dilatacions, i per tant hem cregut que seria importat que sapigueu més sobre aquesta moda.

Una dilatació es una expansió normalment del lòbul de la orella. Hi ha diferents mides. Es mesuren per mil·límetres, una expansió d'1 es una dilatació d'1 mil·límetre, una de 30 es una expansió de 30 mil·límetres o de 3 centímetres. També existeixen de diferents formes, com per exemple la “estàndard” és una rodona, després n'hi ha amb forma de cor, de triangle, de rombe, etc.

Es recomana fer-se-les a les botigues de pírcings o tattoos. Hi ha establiments on venen dilatadors,

que són aparells amb els que es fan les dilatacions. Per cada mm et cobren 10 euros.

Per això la gent prefereix fer-se-les ells mateixos, perquè és mes econòmic, però segons les nostres informacions a l'Art del Cos de Palamós està molt bé de preu.

Hi ha molts que no coneixen els riscos de fer-se una dilatació. La orella pot obrir-se si es fa massa ràpid o pot arribar a fer-se un tall. La dilatació només es tanca fins a la mida de 12, o sigui 12mm.

A la botiga les fan de 2mm en 2mm, perquè es recomanable fer-ho així, si passes de 6 a 12mm per exemple, l'orella pot infectar-se greument. Alguns alumnes d'aquest institut han passat per aquesta situació i no estan gaires satisfets.

Les dilatacions les porten des de heavys fins a hippies, això vol dir, que qualsevol por portar aquesta moda de l'actualitat.

Tot va sorgir d'unes tribus sudafricanes. Cada cop que adquirien més saviesa s'ampliaven la expansió fins que els mes savis es tallaven l'orella. Era com un símbol físic de un creixement espiritual dins de cada persona. En canvia ara es una qüestió d'estètica.
 Aquesta és una dilatació de 

Aquesta és una dilatació de 10mm.

Comentaris