El nostre institut participa al II Fòrum de la XESC

(XESC: Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya)

LAURA MOLINA ROBLES

El nostre institut presenta la campanya de recollida d’estris d’escriptura al II Fòrum d’Escoles Verdes celebrat a Girona.

El passat 28 de novembre un grup de delegades ambientals format per la Diana Darriba, la Mar Artigas i jo, la Laura Molina, acompanyades per les professores Mònica Marull i la Sonia Quiles, ens vam desplaçar fins a la Casa de Cultura de Girona. Allà s’hi va celebrar el II Fòrum d’Escoles Verdes de la província de Girona. Hi havia un total de 14 instituts d'educació secundària i 1 centre de Cicles Formatius.

El primer que vàrem fer va ser acreditar-nos, dir-nos a quin dels 4 grups pertanyíem i informar-nos del programa. Tot seguit la directora de la Casa de Cultura, Natàlia Molero; el subdirector general d’Informació i Educació Ambiental del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Planes; un representant de l’àrea de medi ambient de l’ajuntament de Girona, i la Núria Corona, professora de l’INS Baix Empordà de Palafrugell, ens van donar la benvinguda i van agrair-nos la nostra assistència.

A continuació ens varen dividir en grups de treball: cada centre va presentar una de les tasques que desenvolupava al seu institut. Nosaltres vàrem presentar la campanya d’estris d’escriptura. En el nostre grup hi havia: 2 instituts de Girona, un d’Olot, un de Palafrugell i una escola de La Bisbal.

Després vam esmorzar i ens van convidar a un refrigeri.

Tot seguit i conjuntament vàrem proposar mètodes per a fer que els projectes arribessin a més gent, hi col·laboressin més persones i aconseguissin més resposta per part dels alumnes, dels familiars, dels Ajuntaments, de les associacions i dels comerços.

imatges de la jornada

Els organitzadors del Fòrum havien programat per aquella tarda una plantada d’arbres a la riba del riu Ter, però com que al nostre centre fem jornada intensiva no hi vàrem assistir.

Malgrat això, va ser una bona experiència on vàrem agafar idees pel que potser seran propers projectes des del Departament d’Escola Verda del nostre institut.

Aprofito per recordar-vos que la campanya continua i que de moment tenim 25€, que segurament es destinaran a un dels projectes solidaris. I que també està en marxa la campanya de recollida de tòners i tintes d’impressora, on el benefici que s’aconsegueixi es destinarà a l’ institut per comprar alguna de les coses que s’havien proposat (bancs, fonts...).

Comentaris