dimarts, 7 de gener de 2014

Els alumnes de 4t d'ESO visiten el Museu del Cinema de Girona

ARIADNA FUENTES IGLESIAS

El dia 12 de desembre els alumnes de 4t d'ESO de l'institut Puig Cargol han fet una visita guiada al Museu del Cinema de Girona. Els professors que els han acompanyat han estat l'Anna Fuentes i la Mònica Marull.

A part de visitar el museu, han fet dos tallers: el taller d'animació i el taller de cinema mut, que han estat proposats des del departament d'expressió (concretament des de VIP).

En el taller de cinema mut s'intentava realitzar una producció fílmica que estigués basada en Charles Chaplin i per fer això van enregistrar un petit gag de cinema mut on tots els alumnes s'encarregaven del rodatge.

El que s'intentava aprendre amb aquest taller era:
- Conèixer els elements bàsics d'una producció cinematogràfica.
- Familiaritzar els alumnes amb el cinema mut,en blanc i negre i amb l'actuació pantomímica,
- I despertar el interès per el cineasta més popular, anomenat Charles Chaplin.
Entre d'altres.

I en el taller d'animació s'intentava conèixer les diferents maneres de moure un dibuix fix, també com va sorgir la idea d'animar les imatges, com va evolucionar l'animació fins hores d'ara, entre d'altres. Tractava que al final els alumnes poguessin fer la seva pròpia animació, amb una tècnica anomenada stop – motion.

I el que s'intentava aprendre era:
- Expressar amb originalitat, imaginació i fantasia mitjançant imatges fixes o mòbils.
- Realitzar i analitzar les diferents tècniques d'animació.
- I adquirir interès per la realització d'activitats gràfico-plàstiques.
Entre d'altres.


fotos: Anna Fuentes

Els objectes d'aquest museu formen part de la col·lecció d'objectes de cinema i precinema de Tomàs Mallol, que va ser adquirida l'any 1994. El museu fou inaugurat el dia 8 d'abril de 1998.
Aquest museu ha rebut bastants premis, però els més importants han sigut: l'any 2006 el Premi Nacional de atrimoni Cultural.( que li va donar la Generalitat de Catalunya) i l'any 2010 el Premi Marta Mata.( que li va entregar l'Associació de Mestres Rosa Sensat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir