Les experiències de la Mar i la Natàlia


MAR SOLER I NATÀLIA SÁNCHEZ

A què et dediques ara mateix? Comenta’ns si estudies o treballes Ara mateix estudiem un grau universitari, la Natalia estudia Llengua i Literatura Espanyola, i la Mar fa el Doble Grau d’Ed. Infantil i Ed. Primària amb la Menció de llengua anglesa.
On vius? 
Durant la setmana la Natalia viu a la vila de la UAB, i la Mar a Manlleu (Osona), i els caps de setmana venim a Calonge.
Tens el graduat en ESO ? 
Sí.
Has vist el nou edifici de l’institut?
Sí, nosaltres el vam estrenar!
Trobes a faltar els estudis ? 
No, ja que seguim estudiant.
És fàcil trobar feina amb graduat? I sense ? 
Si tens el graduat tens molts més avantatges a l’hora de trobar-ne. Com més estudis tens, hi ha més possibilitat de trobar feina.
Les coses que et van ensenyar a l’institut t’han servit per la vida ? Sí, és una de les bases essencials.
A quin any vas acabar els estudis de l’institut? 
Al 2012.
Quin record en tens ? Tenim records bons i no tant bons, però en general l’experiència va ser molt bona!
Canviaries alguna cosa del passat? 
No.
Vas seguir estudiant? 
Seguim estudiant.
Quin era la teva relació amb els professors?
Amb la majoria d’ells va ser molt bona, realment guardem molt bons records de tots. Creiem que és un institut on tenim la sort que els professors i professores són molt propers, i això és un gran avantatge.
Com era l’institut quan tu hi anaves?
Els primers anys de la ESO no paràvem de canviar de classe ja que no hi havia ni barracons ni edifici nou, i no hi cabíem.
Un cop van fer els barracons (on ara hi ha l’edifici nou), vam estar els dos últims cursos de la ESO allà (quan feia vent o plovia desitjàvem estar en una classe de l’edifici).
L’últim curs de Batxillerat vam estrenar l’edifici nou, realment estàvem molt contents. Va ser una sort.
Feies esport a l’hora del pati? 
Quan ens van posar la xarxa de volley ens passàvem les hores del pati allà.
Com era la teva relació amb els companys? Natàlia: Realment la relació amb els companys va anar millorant durant els anys, amb qui tens més relació al final sol ser amb els que acabes batxillerat.
Mar: A mida que anaves passant de curs anaves establint vincles amb diferents companys, però no tots acaben la ESO, i no tots fan Batxillerat, és per això que amb els que vam acabar batxillerat teníem i tenim molt bona relació.
Vas repetir algun curs? No.
T’agradava estudiar? 
Sempre hi ha assignatures que t’agraden més que d’altres, però en general sí.
Tenies bones notes ? Hi havia de tot.... :D
Quin és el pitjor record? 
L’ incertesa al acabar la selectivitat de no saber si podràs estudiar la carrera que vols o no, i els minuts abans de l’exposició oral del treball de recerca.
Quin és el millor record tens? 
Tenim molt bons records com ja hem dit anteriorment, és complicat triar-ne només un, en general l’experiència va ser boníssima.
Tens algun projecte? 
La Natalia l’any que ve vol marxar tot l’any d’intercanvi a una altra universitat.
La Mar és més d’anar improvisant sobre la marxa, també té pensat marxar a fer un Erasmus fora, però encara no té massa clar a on.
Com t’imagines d’aquí deu anys ? D’aquí a deu anys esperem que la situació laboral hagi millorat i esperem poder treballar d’allò que volem.

Comentaris