Diferències entre el futbol americà i el rugbi

PEDRO GANDARILLAS
DANIEL MARTINEZ RUIZ
Molta gent confon el futbol americà amb el rugbi que són dos esports diferents. En aquesta graella us mostrarem les diferències:
Elements Futbol americà Rugbi
La pilota Té una malla que ajuda a que giri sobre els seu propi eix
És més arrodonida,
més gran i no té malla
Proteccions És obligatori portar casc cuirassa pantalons amb proteccions, bucal i cuquillera . Solen ser opcionals és porten camisetes interiors amb proteccions i un casc .
Camp És de 100 iardes amb divisions cada 5 iardes a cada extrem hi ha el “field goal” té forma de U quadrada Té 100 metres de llarg amb divisions de 10 a 20 metres depenent la zona del camp.
Jugadors
Hi ha 11 jugant al camp
I il·limitats a la banqueta
15 jugadors al camp i a la banqueta il·limitats
Com es juga? Las divisions de deu iardes se han de passar en 4 intents tan fent pas com corren sinó poden fer un punt (xutar per que tinguin menys camp per ells) o intentar-ho si no o aconsegueixes els hi dones la pilota És més simple és arribar a l’altre costat si veus que la perds passar-la endarrere per que ho intenti un altre
Temps de joc Es juguen 2 hores sense contar els temps morts. Juguen al llarg de 80 minuts de joc.
Faltes Les bàsiques són: el “face masck”: agafar de la mascara, holding: agarrar, “pase interfirer”: interposar-té entre el pas de la pilota i el receptor, sortida falsa: sortir abans del moviment de la pilota.
Les més bàsiques i endavant són :
No es deixa cap a endavant, després de placar és deixa anar la pilota.
Roba Una samarreta per la cuirassa, mitjons alts guants i botes de tacs de plàstic Samarreta pantalons i botes amb tacs d’alumini.
Països on es juga Amèrica, Xina, Bèlgica, Alemanya, Mèxic I Canada. França, Gran Bretanya ,Australià, Escòcia, Perú I Argentina
Puntuació Cada touchdown (punt) val 6 punts després xutes al “field goal” si passa és un altre punt però si intentes un “pase” o carrera val dos punts 5 punts per “try” , 2 per després de “try”, 3 punts per “try” i tres punts per 1 patada de “bote pronto”


Comentaris