Els alumnes de l’INS Puig Cargol participen al Concurs Robolot

PEDRO RUIZ

Els alumnes de l’INS Puig Cargol van participar el dia 27 d’abril en un concurs de robòtica, consistia en robots seguidors de línia. També hi havia diferents modalitats i diferents robots que participaven al concurs, com robots LEGO o també de Mini-Sumo. Aquest esdeveniment va tenir lloc a la Sala Torín d’Olot, capital de la comarca de la Garrotxa. 
Els grups participants van ser 3, un de Batxillerat i dos de quart d’ESO. En primer lloc, de Batxillerat, ens van representar en Jordi Rodríguez, en Jan Esteve, l’Elisenda Ventura i en Maik Garcia. Pel que fa a l’ESO, ens van representar dos grups, el primer el de la Laura Molina, en Marc Soriano i l’Àlex Lucea. El segon grup estava composat pel Zoel Esteve, en Mohamed el Makrini i en Pedro Ruíz. Van assistir a l’acte els professors que van fer possible el projecte, en Josep Almar, en Josep Maria Planes i també la Margarita Bassacoma. També els van donar suport la directora Elsa Antón i en Jordi Ferrer. 

Els alumnes van arribar cap a les 9h a la Sala Torín, on van acabar d’arreglar els petits problemes tècnics a partir del programa que havien fet amb el LinAxePad. 
Els concursos van començar a les 10h. 
En primer lloc, els participants de l’ESO van quedar eliminats a primera ronda, però el grup de la Laura, en Marc i l’Àlex va passar a la repesca, classificació que els va portar a la final dels repescats, mentre que el grup d’en Zoel, en Mohamed i en Pedro van quedar segons a la fase classificatòria de la repesca i no van accedir-hi ja que tan sols passaven els primers. 
Pel que fa als alumnes de Batxillerat, van passar les rondes amb èxit, això els va portar a la final. A les finals, el grup de la Laura, en Marc i l’Àlex van quedar tercers. Els de Batxillerat també van quedar tercers. Com a premi per aquests excels resultats, van ser premiats amb una tablet. 
Per acabar, els alumnes van dir que s’enduien una gran experiència i que volen repetir per a millorar, si és possible, els resultats obtinguts. La feina realitzada va comportar els seus fruits després de 3 mesos de preparació.

Comentaris