Dia a "Conserves Els Bomba"


CLARA PAGÈS

(EDITORS:MUSTAFA EL AMROUCHI I DANNY PAJARES)
Els joves del projecte Comenius el dia 6 de maig vàrem anar a “Conserves Els Bomba” per poder fer la presentació que exposarem a Itàlia. Els treballadors van ser molt amables i ens van deixar fer les preguntes que volguéssim. 
Allà vam poder observar tot el procés per el qual passaven les anxoves i els seitons, des de la seva arribada fins a poder vendre’ls. 
Ens van explicar que les anxoves es conserven amb sal i els seitons, amb vinagre. Els seitons abans de preparar-los els tallen en dues parts i els treuen el cap, les espines i la pell. Llavors els posen en un recipient de plàstic durant dos dies a la nevera. 
En canvi, les anxoves, les netegen de la mateixa manera i les posen en un recipient de plàstic amb un dit d’oli. Les anxoves els arriben durant els mesos de juny, juliol i una mica de setembre; i els seitons, durant tot l’any, les solen comprar preferentment d’aquí de Palamós. 
Abans de vendre les anxoves, les conserven amb sal a la fàbrica durant uns 8-12 mesos i els seitons els conserven amb vinagre i estan a la nevera 48 hores. Finalment ja es poden vendre al mercat, supermercats...
Ens van explicar que el pot un cop obert pot estar a la nevera durant uns 3-4 mesos, si està fora es posa dur i es fa malbé. 
Ens va agradar molt aquest experiència ja que vam conèixer un peix d’aquí del nostre territori.



Aquí es veuen dues fileres d'anxoves 

En aquesta foto es pot veure on es tallen els seitons.

Foto del participants del projecte Comenius

Comentaris