Pensaments Brillants

Gilberth Stiver, Cristina Moya.

Al nostre centre la professora Dolors Guash va penjar al primer pis davant del taller de tecnologia informació sobre les xerrades que van fer Thich Naht Hanh i Pere Casaldàliga per potenciar la pau.
Això es va fer a Madrid i Barcelona
Pere Casaldàliga és un religiós i poeta català, que ha estat part de la seva vida al Brasil. País on és bisbe de la prelatura territorial de São Félix do Araguaia, a l'Estat de Mato Grosso. Ha estat sempre vinculat a la teologia de l'alliberament i considerat un defensor dels drets dels menys afavorits.
Thich Naht Hanh és un monjo budista, autor de diferents obres de transformació espiritual entre altres i mestre respectat a tot el món. Considerat la segona autoritat del budisme al món després del Dalai Lama. Alguns dels seus pensaments són els següents:
- No acumulis riqueses mentres milions de persones estan morts de fam. No prenguis com a objectiu de la teva vida la fama, al profit, la riquesa o el plaer sensual.Viu simplement i comparteix amb temps la energia i els recursos material amb els que tinguin necessitat.
- No mantinguis ira o odi, tan bon punt com apareguin la ira o el odi, practica la meditació sobre la compassió per comprendre profundament amb les persones que han causat ira o el odi. Aprèn a veure els altres éssers amb els ulls de la compassió.

Esperem que aquests pensaments us facin reflexionar i que us hagi agradat.


Comentaris