Coneixeu el Wattpad?


ESTEL GARCÍA I MERON BALDÓ




Wattpad, us preguntareu: què és ?, pel nom potser us penseu que es un bloc de notes, però no! És una comunitat d´escriptors i lectors, que tenen en comú la passió pels llibre.

Va ser creat el 2007 per Allen Lau i Ivan Yuen
L'objectiu de Wattpad és difondre la lectura i l´escriptura per la societat.
En aquesta comunitat de gent, es pot gaudir d'una lectura gratuïta, i els usuaris poden compartir les històries que escriuen. Els usuaris són internacionals: Amèrica del sud, USA, Europa...
S'hi poden trobar llibres de tots els gèneres: comèdia, romàntic, terror, fantasia, etc.
Qui vulgui entrar-hi s'ha de crear un usuari.
Un cop s'ha registrat pot trobar-hi:


-Pàgina principal: Hi ha els llibres classificats per gèneres o per popularitat. També els estats dels usuaris que segueixes i les seves actualitzacions.

-La biblioteca: És on s'arxiven els llibres que segueixes i/o has llegit, no es necessita connexió a Internet per llegir les seves novel·les de la biblioteca

-El cercador: On es descobreix els llibres que es vol trobar.

L'usuari pot fer comentaris i votar els capítols que llegeix . No tots estan acabats, ja que els usuaris van actualitzant nous capítols.

El seu perfil: Pot publicar estats, posar foto de perfil i de portada, es veuen els seus seguidors i els que segueix, els seus llibres llegits, i hi ha un espai on pot escriure algun comentari sobre ell/ella, també pot escriure missatges per privat.

Pot parlar amb altres persones a través del chat online, conèixer altres cultures gustos i aficions, però amb una cosa amb comú: la lectura o/i l'escriptura.

Pot reescriure novel·les d'altres autors (amb drets d'autor), també pot crear les seves històries. En l'apartat “crea” pot escriure: poesies, recomanacions, ajuda, novel·les, relats,etc.

A les seves creacions pot adjuntar-hi fotos i video-clips.

Hi ha rànquings classificats en categories, on pot fer participar les seves creacions.

Hi ha més de 17.000 llibres electrònics.
Pot entrar-hi tant per ordinador com pel mòbil (es pot descarregar l'aplicació a Play Store).
Pot entrar-hi les 24hores. I sempre hi troba gent connectada.

LA NOSTRA EXPERIÈNCIA:

Nosaltres tenim un compte a Wattpad, i estem molt contentes i agraïdes d'haver-lo conegut.

Opinió Meron:

He descobert que la lectura es molt interessant i pot arribar a enganxar-te molt. Jo era una persona que no llegia gaire, ja que m'avorrien els llibres. En el Wattpad he vist la variació de gèneres, i he sabut escollir el meu.

Opinió Estel:
A mi ja m'agradava molt llegir llibres, però em sentia limitada, ja que a la biblioteca o a la llibreria em desorientava i sempre acabava llegint el mateix diverses vegades. Quan vaig conèixer Wattpad va ser un altre món per descobrir, ja que et proporciona una lectura infinita i una varietat immensa.He descobert que m'interessen molt gèneres que abans no els hi prenia atenció, també he millorat en vocabulari i expressions diverses.


Nosaltres som dos casos molt diferents, ja que una va conèixer Wattpad buscant nous llibres i l'altra, intentant interessar-se amb el tema, però les dues hem acabat al mateix lloc.

Una de les altres coses per les quals estem contentes amb Wattpad és que hem conegut a molta gent, de diversos llocs del món.

Fins i tot hem creat un grup de Whatsapp amb la gent que hem conegut. Mai haguéssim pensat que tindríem tantes coses en comú, i sense jutjar físicament ens hem fet amics i amigues amb gent de Cantàbria, Madrid, Les Canàries, fins i tot Sud Amèrica.

Quan vam començar amb el Wattpad només ens interessava la lectura, però al passar uns mesos vam començar a considerar la idea d'escriure la nostra pròpia novel·la, ¡Que empiece el juego! ja que teníem moltes idees. Més endavant vam trobar gent que es va interessar a fer-nos una portada i ens ha encantat, la podreu veure-la a continuació.

Actualment ja tenim cinc capítols, 8.600 visites, 429 vots i 107 comentaris.

Estem molt orgulloses de la nostra feina, ja que ens fa molta il·lusió la bona acollida que ha tingut.

Us animem a intentar donar-li una altra oportunitat als llibres, ja que no sempre et trobes el que t'esperes.
Aquesta és la portada "¡Que empiece el juego!"

Comentaris