DIVERGENTE, una història captivadora


ESTEL GARCÍA

TÍTOL: Divergente ''Divergent''

AUTOR/A: Veronica Roth

EDITORIAL: Molino.

COL·LECCIÓ: Divergente

ANY DE PUBLICACIÓ: 25/4/2011

NÚMERO DE PÁGINAS: 464 pàg.

GÈNERE: Ciència ficció, distopia, acció i romanç

(Distopia: És una utopia negativa on la realitat transcorre en termes oposats als d'una societat ideal, és a dir, vers un societat opressiva, totalitària o indesitjable.)

Veronica Roth és una escriptora nord americana, nascuda el 19 d'agost de 1988 a Chicago. És coneguda per la famosa trilogia Divergente, Insurgente i Leal.
Una futura ciutat de Chicago té la població dividida en cinc faccions: Gosadia (valentia), abnegació (generositat), erudició (saviesa), veritat (sinceritat) i cordialitat (pau).
En una cerimònia anual tots els joves de 16 anys han d'escollir una de les faccions per passar-hi tota la vida. Beatrice ha de triar entre quedar-se amb la seva família a abnegació, o ser com ella és realment. Durant las seva iniciació es canvia el nom a Tris.
Ella té un secret, que pot ajudar a salvar els seus éssers estimats, o que li pot costar la vida.
Del llibre Divergente, n' han fet la la pel·lícula.
M'ha agradat molt, és molt interessant, t'endinsa en una historia d'acció, amor i enigmes. Al principi no comprenia gaire el desenvolupament de la història, però quan li agafes el fil, la vas entenent; els personatges estan molt ben caracteritzats.
M'ha cridat l'atenció la protagonista, Tris, una noia valenta i decidida, que estima molt la seva familía i amb molta força de voluntat. El protagonista, Tobías, també m'ha cridat l'atenció, ja que és un noi mot enigmàtic i valent. 
La societat on passen totes les accions també és molt característica i interessant, amb una història amagada.

Personalment recomano aquesta novel·la, a mi m'ha semblat fantàstica.
Portada del llibre

Comentaris