Els otakus estem de moda!

MÍRIAM RODRÍGUEZ

Els "mangakas" de Tokyo Ghoul dibuixant.

 
Cosplayers a la Expo Manga de Madrid
Lluny de la gent que es denomina a sí mateixa com a “swaggy” (aquells que vesteixen de marca i estan a l’última moda), hem aparegut com a novetat els OTAKUS. Els otakus són tota aquella gent interessada en el món de l’animació japonesa i la cultura d’aquest país.
El manga és un estil de dibuix de còmic, que es transforma en anime quan aquest és traslladat a la televisió. Aquest estil ha estat conegut per sèries tan reconegudes com: Bola de Drac, One Piece, Inuyasha... Dins del món de l’anime hi ha diversos tipus: Shonen (acció i aventures), Shojo (romanç), Dorama (drama), Gore (terror sàdic), Kodomo (dirigit al públic infantil), Mecha (robots)...
Potser a Occident aquesta cultura està infravalorada, però al Japó s’encarreguen que això no hi passi fent publicitat, jocs, pel·lícules i revistes especialitzades per poder atraure a tot tipus de públic. Fins i tot el canal de televisió nacional intenta reproduir les sèries de moda. A Europa la quantitat de gent interessada en aquest món es ben poca, però això no significa que es facin esdeveniments tan importants com el Saló del Manga a Barcelona o l’Expo Manga de Sevilla. A aquests hi ha la possibilitat de fer “cosplay”, és a dir, disfressar-se de un personatge d’un anime/manga o videojoc.
Els animes com a tal necessiten banda sonora, que normalment és de l’estil J-POP i J-ROCK (pop i rock japonès). Moltes bandes d’aquest tipus de música han estat reconegudes per la seva participació en la banda sonora de diversos animes, com ara OK ROCK.
Jo com a otaku i “friki” estic molt a favor de la introducció d’aquest món a occident. Molts cops les sèries anime emeses a TV3 han estat jutjades com a inapropiades per al públic infantil, però el problema no era de la sèrie sinó de la cadena, ja que eren sèries pensades per als adolescents. El cas és que moltes vegades els prejudicis de la societat no ens deixen gaudir de coses tan curioses com interessants.

Comentaris

  1. És cert que el món otaku està de moda; però jo potser diria: avui en dia és més fàcil ser otaku per què arriben més productes. Això que diueu que heu aparegut com a novetat, no m'agrada gaire. Otakus, fa molts anys que n'hi ha. La prova és que teniu fins i tot algun profe que és fanàtic d'aquest món des de fa moltísssims anys (un dels meus tresors és la col·lecció completa de la primera edició del manga de Bola de drac en català, que es va anys abans que nasquéssiu ;P).
    D'altra banda, dir-vos que m'ha agrdat molt aquesta entra al blog del Rastre del Cargol!
    Jordi

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir