Més Pau i menys Violència


TÀNIA ALMENDROS I ESTHER VILLAÉCIJA

El divendres 30 de gener, es va celebrar el dia mundial de la NO-VIOLÈNCIA i la Pau.
Es va centrar en la llibertat d’ expressió, com a conseqüència del que va passar a França. El 7 de gener dos terroristes islàmics van assassinar 12 persones entre ells Charb, Cabu, Wolinski i Tignous, dibuixants de la revista Charlie Hebdo, a més de dos agents de policia i 4 van quedar greument ferides. L’atac va ser a causa de la publicació d’unes vinyetes on es representava a Mahoma a la revista Charlie Hebdo.
Vam celebrar el dia de la Pau al centre perquè és un dia per recordar que sempre hi ha causes per les quals lluitar. Encara que vam fer horari normal, a la vidriera que hi ha davant de secretaria es van enganxar unes vinyetes de la Mafalda amb drets humans. A més a més els professors de socials van dedicar una hora de la seva classe per parlar sobre la llibertat d’expressió.
Els alumnes de 2n d’ESO a l’aula de Visual i Plàstica van fer un mural que es pot veure a la porta de l’entrada amb una frase: ‘Un nen un professor un llibre i una goma poden canviar el mon‘ acompanyada d’una pintura representant a la Malala Yousafzai (la guanyadora del Premi Nobel de la Pau), una noia que va lluitar pels seus drets com a dona que vol estudiar assumint el risc que els talibants armats podien matar-la.
Aquest és el mural del vestíbul sobre la Malala

Comentaris