Pastela Marroquina


LAILA BOUHMARA, CHAYMA GATTAR

A continuació us explicarem com es fa un menjar marroquí que es diu " Pestela". A les bodes marroquines, sempre s'ofereix aquest menjar perquè a la gent li agrada molt.

Persones: De 5 a 10 persones.

Ingredients:

- 4 Cuixes de pollastre ( amb os o sense)

- 1 Ceba
- 3 Ous 
- 100g d'aigua o brou de pollastre
- Un manat de julivert
- 1 Cullerada de sucre
- 1 Cullerada plena de bareja d'espècies " Ras alhanout"
- Safrà
- oli de oliva
- De 8 a 16 fulls de pasta brick
- 50g de mantega
- 1 rovell d'ou
- 125g d'ametlles crues
- 75g de sucre glass

Posem aigua a bullir en una olla, amb la pestila de brou, quan bulli tirem el pollastre.
En una paella afegim una mica d'oli d'oliva.
En aquest mateix oli afegim la ceba, el pollastre picat. I una cullera de " Ras el Hanout". Piquem les orellanes d'albercoc, les prunes panses. I després les panses, les prunes i les orellanes a la paella, quan ja hem acabat ho barregem bé.
Greixem les làmines de pasta amb una mica d'oli o mantega. Necessitem dues làmines per pestela. Col·loquem el farcit de pollastre al centre, i cobrim amb una capa de fruits secs. Tanquem fent un paquet, per tancar-lo bé i que la pastela quedi laminada li donem la volta, col·locant els plecs cap avall, sobre l'altra làmina. I la tanquem igual, a l'hora de coure, els plecs de la sagona làmina queden cap avall.
I per últim el posem al forn entre 15 i 20 minuts, fins que la pestila estigui daurada, amb compte que no es cremi.
I ja tenim la pestela feta.

Comentaris