Piràmide de la lectura


Walid El Makrini I Haroún Sy Xarles

La piràmide de la lectura és semblant al de l'alimentació, el més freqüent està a l'última fila i el menys freqüent està a la punta.
 
En la punta de la piràmide pots veure l’adaptació cinematogràfica d’una novel·la, demanar i regalar llibres pels aniversaris i per altres festes, fer un tomb per les parades de llibres del poble, barri o ciutat el dia de Sant Jordi. En la segona fila hi apareix: participar en clubs de lectura i altres activitats sobre lectura de la biblioteca pública, seguir les recomanacions dels book-tubers, veure, escoltar o enregistrar tràilers, i visitar llibreries i intercanviar o recomanar llibres amb els amics.

En la tercera fila hi surt llegir o fullejar premsa impresa o digital, anar a llegir a la biblioteca del centre educatiu o la biblioteca pública,demanar en préstec llibres de la biblioteca del centre educatiu, llegir a un germà petit o a un conegut també més petit i penjar una recomanació de lectura a la cartellera de l’aula, a la biblioteca o al bloc. I l'última fila diu que s'ha de buscar estones i moments per llegir al llarg del dia, parlar de llibres i de lectures amb els amics, tenir el carnet de la biblioteca, portar un llibre a la motxilla o a la bossa, entrar i remenar en pàgines web de lectura i de diaris i llegir abans de dormir.


La finalitat d'aquesta piràmide és que ens ensenya les virtuts de llegir i recomana que ens impliquem més en la lectura.


Comentaris