Pla de "Lectura a l'aula"


 LAMIA BOUZNAKARI i RAJAE SOUITOU

Aquest dilluns dia 3 d’octubre, vàrem començar amb l’inici del pla de lectura.
El pla de lectura és una activitat que es fa als cursos de l’ESO, durant 60 minuts a la setmana, a l’inici de la matèria o al final. És a dir 20 minuts, 3 cops per setmana.

Aquesta activitat és fa per a promoure el gust de la lectura i l’hàbit lector.

Un dels cartells a la porta de l'armari


Depèn del curs, es fa en matèries diferents:

1º ESO: Es realitza en Català, Castellà i Ciències Experimentals.
2º ESO: Es realitza en Català, Castellà i Anglès.
3º ESO: Es realitza en Català, Castellà i Mates.
4º ESO: Es realitza en Català, Castellà i Socials.
En català i castellà, es llegeix el mateix llibre, però en l’altra assignatura es llegeixen revistes, articles, novelles, relats, notícies, etc. És a dir coses relacionades amb el tema.

Aquest any, respecte als anys anteriors, han canviat una mica les pautes.
Els llibres de préstec, es podran emportar a casa. També es podran portar per llegir, llibres de casa o de la biblioteca i no farà falta deixar-los a l’armari, es podran emportar a casa. Però, primer de tot, abans de poder endur-se un llibre, s’haurà d’omplir una graella de préstec amb l’ajuda del professor.

A cada aula, hi ha un armari, amb llibres per llegir, que ha preparat l’Anna Fuentes, que és la professora que coordina l’activitat.


Interior d'un armari d'aula amb els llibres  classificats per llengües


OPINIÓ:
  • LAMIA: Crec que està bé per les persones aficionades a llegir llibres. També estaria bé per aquelles persones que han de millorar el rendiment lector.
  • RAJAE: Crec que és una bona idea, fer el pla de lectura a classe. Primer per ajudar  el rendiment lector i segon per desconnectar i endinsar-se en el meravellós món de la lectura, i la història.

Comentaris