dimecres, 23 de novembre de 2016

El científic David Bueno ofereix una xerrada als alumnes de batxillerat i 4t d’ESO


LAURA FORNÓS I MARTA SORIANO
Aquí veiem la Sònia Quiles, David Bueno i la Cristina Llombart, després de la xerrada

El passat 16 de novembre, el científic David Bueno i Torrens, va venir al nostre institut Puig Cargol per fer una xerrada als alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de BATX, dins el marc de la Setmana de la Ciència. 
Es va realitzar a la sala polivalent de l’institut i portava de títol “Els gens, neurones i fluids cerebrals: dels embrions al comportament humà”. La va fer acompanyat d’una presentació audiovisual i d’aquesta manera va poder explicar millor el tema.
Tractava sobre els gens, neurones i fluids cerebrals: dels embrions al comportament humà. Ell va parlar sobre la seva recerca en el camp de la formació de SNC, concretament en la influència del fluid cerebroespinal durant el desenvolupament embrionari i també fetal, i de com l’anàlisi d’aquest fluid els ha permès trobar molècules que, condicionades per “l’estrès” dels progenitors (en rates), poden condicionar el nivell d’agressivitat dels fills. Això ho va lligar amb un altre projecte, que era sobre l’estudi de les bases biològiques (genètiques i neuronals), del comportament humà, centrat amb la manera de com el cervell aprèn, en el duet la llibertat/creativitat i en els conflictes humans, especialment en la violència de gènere.
Cal destacar que va ser una xerrada molt interesant i amb un llenguatge molt amè perquè tothom ho puguès entendre.

Qui és David Bueno i Torrens?


Va néixer a Barcelona al 1965.
Actualment és professor, investigador i doctor de biologia de la Universitat de Barcelona. És especialista en genètica, en biologia del desenvolupament i en neurociència.
Ha publicat seixanta articles científics, 12 llibres de divulgació, 30 llibres de text i una novel·la juvenil de temàtica científica anomenada: Els límits de la vida, publicada per l’editorial la Galera. I ha col·laborat en diverses obres enciclopèdiques.
Col·labora habitualment amb diversos medis de comunicació, com els diaris: El Punt Avui i Ara, Ràdio 4 i Catalunya Ràdio.

És també coordinador de Biologia de Catalunya per a les Proves d’Accés a la Universitat i des de finals del 2010 és director i editor d’una col·lecció de llibres de divulgació de la ciència de Publicacions de la UB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir