dimecres, 30 de novembre de 2016

Tardor...


RAJAE SOUITOU

Tardor, quarta estació de l'any. 
Una de les més apassionants, on hi ha, una mica melanconia,  encara així embellidora, acolorida, formosa, contrastada.... la caiguda de les fulles que converteix l'estació en un procés màgic de canvis de tonalitats i colors.
Temps de la muntanya. És l’època dels bolets, el temps de la verema i el moment de recollir les fruites seques, les castanyes, els panellets...




Bé, durant aquest temps us deixo una idea, unes postres delicioses i fàciles de fer per que pogueu fer-les, compartir en aquests embellidors moments i sempre que volgueu.

CREPS DE BOLETS I FORMATGE AMB SALSA DE BOLETS

Ingredients:
  • Massa de creps: farina, sal, llet, ous, conyac
  • Salsa de bolets
  • 2 patates grans
  • 1 brick de nata líquida
  • 100 gr. bolets
  • sal i oli d'oliva

Preparació: Pas 1
Posar la farina amb una mica de sal dins un bol. Afegir els ous i remoure mentres s´incorpora la llet, batre del centro cap l´exterior, fins formar una pasta homògena.Ficar la mantega desfeta i freda i una cullarada de conyac. Deixar-la reposar uns 30 min.

Pas 2: Elaboració de creps
Passat aquest temps , unteu la mantega a la paella, poseu-ho al foc lent i quan comenci a fumejar hi afegiu pasta suficient, procurant que quedi el més fi possible. Quan els costats del crep comencin a torrar-se durant uns 10 segons, doneu-li la volta per torrar.
S'han de sofregir els bolets amb oli i quan estiguin fets, enrotlleu amb les creps i poseu formatge a dins.

Pas 3: Preparació de la salsa de bolets
En una paella salteu els bolets, amb oli d´oliva, afegiu les patates pelades i tallades en trossos mitjans, afegiu la nata, barregeu, i deixem coure a foc lent durant 30 minuts. Quan estigui temprat utilizeu la batedora.

Pas 4: Emplatat: Dos creps per cap i amb salsa per damunt. Per decorar podeu posar una nou moscada per damunt. 

 
CREMA DE CASTANYES AMB XIPS DE MONIATO

Ingredients:

  • 300gr de castanyes
  • 1/2 ceba
  • 1 pastanaga
  • Oli d,oliva
  • Sal
  • 1 litre de brou de verdures o de pollastre
  • 1 moniato gros

Pas 1: Fem un tall en creu a les castanyes i poseu-les uns 10 minuts al forn a 180 ºC, o submergeix-les en aigua bullent durant 10 minuts perquè es puguin pelar amb facilitat.

Pas 2: Peleu i piqueu la ceba. Raspeu la pastanaga i després feu-les a trossos.

Pas 3: En una cassola, poseu un raig d’oli i ofegeu-hi durant uns 5 minuts la ceba amb la pastanaga, les castanyes ja pelades i a trossos, i una culleradeta de sal. Afegiu el brou calent i deixeu que arrenqui el bull; llavors, abaixeu el foc al mínim i deixeu-ho coure fins que les castanyes i la pastanaga siguin tendres. Tritureu-ho amb la batedora, tapeu-ho i reserveu-ho mentre prepareu els xips.

Pas 4: Peleu el moniato i talleu-lo a làmines rodones molt primes. Finalment, fregiu per torns en oli ben calent i escorreu-les sobre paper de cuina.

Pas 5: Presenteu la crema dins d'un bol i tireu-hi per sobre alguns xips de moniato.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Expressa la teva opinió sobre el que acabes de llegir