Reggaeton masclista


 
MARTA SORIANO I LAURA FORNÓS

Avui dia, el gènere musical Reggaeton és un dels més masclistes que existeixen. Les seves lletres van especialment contra de les dones i la seva integritat, hi ha moltes campanyes que intenten que el Reggeaton s’elimini, perquè es una acceptació de la violència sexual, ja que els cantants d’aquest tipus de música utilitzen les dones com a objectes.

Un exemple d'una cançó de Reggaeton és la de Maluma anomenada: 4 babys. La lletra de la cançó "4 BABYS" de Maluma que compta amb la col·laboració de Noriel, Bryant Myers i Juhn All Star va ser publicada el 6 octubre 2016.

En molts casos aquesta cançó ha sigut denunciada a Internet, amb 180 milions de visualitzacions a YouTube.

A continuació hem posat un dels fragments més masclistes de la cançó:

Maluma- cuatro babys (Official Video) ft. Noriel, Bryant Myers, Juhn.

“Estoy enamorado de 4 babys. Siempre me dan lo que quiero. Chingan cuando yo les digo. Ninguna me pone pero... “
Aquests fragment de la cançó del cantant Maluma fa que la cançó tingui una violència directa cap a les dones, les quals són presentades com cossos sense valor, intercanviables i absolutament disponibles al servei del desig sexual il·limitat dels autors.
" La primera se desespera, se encojona si se lo echo afuera. La segunda tiene la funda y me paga pa' que se lo hunda. La tercera me quita el estrés, polvos corridos siempre echamos tres. A la cuarta de una le bajo la luna pero ella quiere con Maluma y conmigo a la vez".
Aquest fragment de la cançó és d’en Noriel fa que la figura de la dona aparegui representada com un objecte sense valor, ni poder de decisió, que únicament existeix per complaure les necessitats físiques d'un grup de homes amb diners.

Comentaris