Lectures recomendades per Sant Jordi (I)


MARTA SORIANO I JÚLIA LEAL

Recull dels millors llibres infantils i juvenils, elaborat pels assistents al Seminari de Biblioteques del Baix Empordà: ESC Joan de Margarit, Esc Torres Jonama (Mont-ras), ESC Torres Jonama (Palafrugell), ESC Barceló i Matas, ESC l’Ardenya, Esc Carrilet, ESC Vila.romà, ESC Les Gavarres (ZER Empordanet-Gavarres), Esc Forallac i ESC Castellum, amb la col·laboració de la comissió de gestió documental del SEBE.

La porta dels tres panys
Autor: Sònia Fernández Vidal
Editorial: La Galera
Argument: Niko és un noi de 14 anys que un bon matí tria un altre camí per anar a l'institut i troba una casa que no havia vist mai. Atret pel misteri, hi entra i es trobarà immers en un univers estrany. Dins del món quàntic passen coses sorprenents: un univers es crea del no-res, un taller de rellotgeria ofereix viatges a la velocitat de la llum i un gat apareix i desapareix alhora. El que en Niko no sap és que té una missió important; per sort l'ajudaran uns nous amics que acaba de fer en aquest curiós món.
Ressenya: Novel·la que ens aproxima a un món desconegut, el de la física quàntica, la seva autora, llicenciada en física i investigadora en diferents projectes, fa d’aquesta novel·la un espai de difusió de la teoria quàntica. A partir de 12 anys.

Radiografia de noia amb tatuatge
Autor: Jordi Sierra i Fabra
Editorial: La Galera jove
Argument: Una nit de passió acaba amb un crim. El principal sospitós nega els fets però totes les proves el condemnen. Un cas tancat per a tothom menys per a la nòvia de l'acusat, que se'n sent responsable perquè aquella nit fatídica no era amb ell. La Carla creu que hi ha peces que no encaixen. Mentre tot sembla ensorrar-se al seu voltant, ella iniciarà una investigació per descobrir el veritable rostre de l'assassí.
Ressenya: Quasi mai les coses són com semblen. En aquest llibre, el conegut autor Jordi Sierra i Fabra, ens ho demostra.


Comentaris