Cloenda del programa “Parelles Lingüístiques”

LUNA NIETO

Aquest any, el nostre institut ha tornat a participar en el programa de parelles lingüístiques per poder ensenyar català a altres companys nous.

El 16 de febrer va ser el primer dia on tots ens vam conèixer, i l’11 de maig va ser l’últim.

I per finalitzar l’activitat, tots els que vam participar vam assistir a una cloenda que es va realitzar a la Sala Fontova de Calonge. Les persones que van ésser-hi van ser diferents alumnes de l’escola Pere Rosselló i tots els alumnes de l’institut que hi van participar amb les professores Anna Lamana, Eva Albertí i Anna Fuentes.

La cloenda es va celebrar al matí, i els presentadors van ser l’Alina Hrynco i en José Moisés Mendoza, tots dos alumnes de 4t.

El que vam fer va ser veure i fer diverses actuacions, veure fotos de l’activitat i llegir diversos poemes en diferents idiomes i la seva traducció en català. També vam escoltar algunes paraules de la Marta Silvestre i la Susanna, assessores LIC.

Per part del nostre institut hi van haver-hi dues actuacions:

-La Marta Prades, de 3rC i la Gemma Àlvarez, de 1rC, que van fer una actuació de circ, concretament una actuació amb trapezi.
Aquí tenim una imatge d'aquell moment: 



-En Pau Cereijo, de 1rD i de nou, la Gemma Àlvarez, van fer una mini-actuació amb el monocicle.

-La Rajae Souitou i la Luna Nieto, ambdues de 3rB, que van cantar la cançó de Pablo Alborán “Solamente tú” però versionada al català.
La Luna i la Rajae: 


I també l’escola Pere Rosselló va oferir dues petites actuacions amb cançons en català.

A continuació, dos alumnes del nostre institut, en Francesc Di Matias i la Rajae Souitou van llegir diferents poemes, un en àrab i un altre en italià i després varen fer una altra lectura de la traducció al català.
Finalment, per tancar l’acte, ens varen donar un petit esmorzar i una bossa amb llaminadures, un quadern petit, una llibreta i un diploma, decorat amb una foto que deia que havíem participat en el programa de Parelles Lingüístiques.


Personalment, em va semblar un final bastant divertit per a aquesta activitat, i a més vam veure com ho feien a l’escola Pere Rosselló i les seves opinions sobre el projecte, a més, les actuacions van ser molt boniques i divertides.

Comentaris