Repassem l'acte de Sant Jordi



Nosaltres en el nostre institut vam celebrar el divendres 21 d'abril el Sant Jordi perquè era el dia 23 era diumenge. Ara parlaré de com vam celebrar aquest dia. 

Alumnes de batxillerat van fer la presentació, en el segon torn, i van explicar el que anàvem a veure i el perquè celebràvem el Sant Jordi. Tot seguit, van fer un homenatge a l’escriptor català J.V. Foix i el centenari naixement de la poetessa Gloria Fuertes: en primer lloc les alumnes de 1r del Batxillerat humanístic ens van llegir uns poemes de Gloria Fuertes i acte seguit els alumnes de 2n de Literatura Catalana ens van oferir un vídeo on es llegien poemes de J.V. Foix.

Després de la lectura dels textos, van donar pas a els premis literaris. Els temes del concurs eren ‘És quan dormo que hi veig clar‘’ i ’’Fem el mateix camí sota els mateixos cels''. Es van donar els premis de la categoria 2 i 3. Els guanyadors van rebre un val per material escolar amb un valor de 25 euros.

A continuació, van dir que a l'institut hi ha llengües diferents, en total més de 10. A continuació els alumnes que parlen diferents idiomes van pujar a l'escenari i van llegir una part del poema ‘’La casa que vull’’ en diferents llengües.
Moment de la lectura del poema "La casa que vull" en diferents llengües

Després la companyia ‘’The kaleidoscope’’ que està formada per alumnes de 1r d’ESO i també una alumna de quart i dirigits per la professora Malen Blavia, ens van representat la obra Changing Patterns.
Un moment de l'obra "Changing Patterns"

Tot seguit, van posar pel·lícules en blanc i negre dels alumnes de 4t d’ESO, i també fetes amb "stop motion".
Acte seguit de veure les pel·lícules, van entregar el premi del text en angles en la categoria 3 no van participar i no van entregar cap premi. Pero en la categoría 2 sí i va ser el mateix premi que es va mencionar abans.
Van ensenyar les fotos que es van publicar en Instagram per el concurs de fotografia les fotos tenien que estar basades en dos temes ‘’Es quan dormo que hi veig clar’’ i "Fem el mateix camí en els mateixos cels’’, tot i que van declarar desert el concurs. 
Va ser una jornada plena d'art, de cultura i bones sensacions. 

Comentaris