L'institut atura la seva activitat el dia 3 d'octubre

SALMA DYIAF, ASMAA EL AAMRANI

L’equip de professors ha decidit fer  una aturada general el proper 3 d’octubre de 2017.

El dia 1 d’octubre la gent de Catalunya va acudir a les escoles electorals per poder anar a votar però per desgracia la Guàrdia Civil va intervenir amb violència per evitar que es pugués fer i aquest és el motiu pel qual se seguirà la convocatòria de vaga general.
Aquest és el text que el centre ha difòs per explicar-ho:


EN RESPOSTA A LA VULNERACIÓ DE DRETS DEMOCRÀTICS I CÍVICS A CATALUNYA, DEMÀ 3 D’OCTUBRE DE 2017, L’INSTITUT PUIG CARGOL ESTARÀ TANCAT. 

Benvolgudes famílies,

La repressió tan brutal i les imatges tan horroroses dels cossos policials estatals contra una societat catalana completament pacífica, que l’únic que volia era defensar un dret tan bàsic com és el dret a decidir el seu futur, ens porten a la necessitat de respondre com a treballadors i treballadores amb un dels instruments més preuats que tenim: la VAGA.

Agreujat perquè els centres educatius s’han convertit en locals maltractats per la violència més absoluta ja que moltes de les actuacions policials han estat en escoles i instituts, llocs on s’ensenya els valors de la democràcia, la llibertat, els drets humans i la pau.

Des de l’escola sempre hem treballat que la violència no és la solució dels conflictes i, en coherència amb la barbàrie produïda, hem de respondre tancant l’escola. L’alumnat, la societat, Espanya, Europa i el món sencer han de ser testimonis que no callarem i que la força i la violència no poden guanyar mai.

En conseqüència, demà dimarts 3 d’octubre no hi haurà classes, per ensenyar que la resposta pacífica a les agressions no és només un dret sinó un deure. També queda anul·lada la reunió informativa d’inici de curs de Batxillerat fins a nova convocatòria.

Per tant us demanem que, demà dimarts 3 d’octubre, no porteu els vostres joves a l’institut ja que no es podrà garantir el servei educatiu.

Agraïm la vostra comprensió.
Sant Antoni de Calonge, 2 d'octubre de 2017

Comentaris