Manifest​​ contra ​​els ​​actes ​​de ​​violència ​​del ​​dia ​​1​​d’octubre

MARINA BOMBARDÓ I AIDA PERPIÑA
Avui 2 d’octubre s’ha fet una convocatòria a l’hora del pati, sobre el dia 1 d’octubre. Tot el professorat s’ha reunit al pati principal per dedicar uns minuts en rebuig a les accions de violència d'ahir.
L’Elsa Anton ha llegit el següent manifest:


MANIFEST PER LA PAU I LA CONVIVÈNCIA I EN DEFENSA DELS DRETS CÍVICS I DEMOCRÀTICS
Institut Puig Cargol

Davant la situació de violència indiscriminada i desmesurada protagonitzada ahir, dia 1 d’octubre de 2017, per part de les forces policials de l’Estat Espanyol, la comunitat educativa de l’INS Puig Cargol volem mostrar la nostra tristesa i el nostre rebuig cap a la utilització de la violència i la força per a reprimir els drets cívics i democràtics del poble de Catalunya. 

L’INS Puig Cargol, com a centre públic compromès en la transmissió de valors democràtics estem implicats en l’educació per la pau i la convivència i els fets ocorreguts ahir a Catalunya atemptem contra els drets més bàsics de la ciutadania. 

Volem expressar el nostre suport a totes persones innocents que ahir van ser víctimes d’aquesta brutal agressió defensant els drets democràtics de tots nosaltres. 

Volem una Catalunya on tothom, vingui d’on vingui i pensi com pensi, s’hi senti acollit, on es respectin els drets fonamentals i on el diàleg i la parla sigui l’eina per a poder parlar dels conflictes i arribar a acords on tots i totes puguem avançar i créixer com a persones i com a societat. 

Sant Antoni de Calonge, 2 d’octubre de 2017

A continuació s'ha fet silenci  al pati de l'institut i hem escoltat la cançó "Imagine" de John Lennon.


Imatge dels professors i professores en el moment de la lectura del manifest

Comentaris