Dia escolar de la No violència i la Pau!

JANINA ALEMANY I MARINA PÉREZ
El proper dimarts 30 de gener celebrarem a l’institut el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. 

Aquest any, el lema que s'ha proposat de treballar és EL PODER DE LA PARAULA. Aquest tema es considera important com a eina per a la resolució constructiva de conflictes i per facilitar el desenvolupament de l'empatia i l'entesa entre les persones. 

Aquest és el mural del replà del 1r pis

El dimarts 30 de gener els alumnes de 1r i 2n ESO faran activitats lectives la 5a i 6a hora del dia i els de 3r, 4t ESO i 1r i 2n BATX, faran activitats lectives la 1a, 2a i 3a hora del dia. 

Els actes que es portaran a terme seran els següents:

- Visionat d'una pel·lícula al Teatre La Gorga de Palamós i posterior comentari a l'aula (dimarts 30 de gener) 

- Activitat PARAULES PER A LA PAU a portar a terme a les hores de tutoria durant la setmana (ESO). 

- Activitat PARAULES DE PODER a portar a terme a 1r i 2n ESO a les hores de competències socioemocionals/escola verda (1r ESO) i mediació/religió (2n ESO) durant la setmana. 

- Activitats lliures a proposta de cada professor o professora i a realitzar a les hores lectives de cadascú. 

NOTA: 

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment. 



El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".



L'ex-Director General de la UNESCO(1987-1999), Federico Mayor Zaragoza va ser entrevistat el 2012 per la Global Education Magazine, dient que "cal ser conscients que som a temps de canviar una cultura d'imposició, la por, una cultura basat en l'especulació econòmica de deslocalització de la producció a la guerra, encara som capaços de canviar en una cultura del diàleg, de la reconciliació, de la societat en una cultura de la pau ".

Comentaris