Pel·lícules del Dia de la Pau

El proper dimarts 30 de gener anirem al Teatre de la Gorga de Palamós a veure cinema. Les pel·lícules que veurem seran les següents: 

Un món a la seva mida (1r i 2n d'ESO) i  Dotze homes sense pietat (3r, 4t i batxillerat)

Un món a la seva mida (The Mighty)
Direcció: Peter Chelsom
Intèrpretació: Sharon Stone, Kieran Culkin, Elden Henson
País: USA
Any: 1998
Gèneres: Comèdia / Drama.
Durada: 101 min.
Basada en una novel·la de Rodman Philbrick. Kevin Dillon i la seva mare es traslladen al veïnat on viuen Maxwell Kane i els seus avis. Max té 13 anys, però la seva imatge és la d'un gegant, amb problemes a l'escola i amb falta d'estima. Però a la seva vida entrarà Kevin, un petit Einstein amb molta més energia que qualsevol altre noi de la ciutat.
Resultat d'imatges de dotze homes sense pietat
Dotze homes sense pietat (12 ANGRY MEN)
Director: Sidney Lumet
Guió: Reginald Rose
Actors: Henry Fonda Jurat núm. 8 Lee.J.Cobb Jurat núm. 3 Ed. Begley Jurat núm. 10 E.G. Marshall Jurat núm. 4 Jack Warden Jurat núm. 7 Martin Balsam Jurat núm. 1 Jonh Fielder Jurat núm. 2 Jack Klugman Jurat núm. 5 Ed. Binns Jurat núm. 6 Joseph Sweeney Jurat núm. 9 Mr. Mc Cardle Jurat núm 10 George Voskovec Jurat núm.11 Robert Webber Jurat núm. 12
Nacionalitat: EE.UU (1957)
Duració 96’
La pel·lícula tracta sobre el judici d'un homicidi en el qual dotze homes han de deliberar sobre el futur d'un noi, dictaminant si és culpable o innocent de l'assassinat del seu pare.
Totes les proves apunten cap a la culpabilitat del noi, per això onze dels dotze membres del jurat opinen que és culpable però el membre número 8 del jurat té en compte diferents arguments que s'han citat en el judici i fa que sorgeixi el dubte sobre la culpabilitat del noi. D'aquesta manera a poc a poc el membre nombre 8 fa que els altres vagin canviant d'opinió i que aquests s'adonin d'altres factors que no havien estat analitzats en el judici.
En la pel·lícula s'observen diferents tipus de comportaments i de rols que va ocupant cada membre del jurat durant la trama fent-nos veure així característiques de la seva personalitat i com influeix la seva vida a l'hora de dictaminar la culpabilitat de l'acusat.

Comentaris