Calma

ANASS BAGHOUZ  I ARNAU MASANA

Títol: Paris 
Any: 1816
Autor/a: Antonio Canova 
Material: Marbre
Ubicació: Museu de l'Hermitage de Sant Petersburg. 
Mides: Desconeguda

Aquesta escultura representa a Paris, un antic heroi grec. Es famós per la seva història coneguda com “El Judici de Paris” :
El judici de Paris és una història de la mitologia grega que dona origen mític de la guerra de Troia. París és el príncep troià que va raptar a Helena. Eris, la deesa de la discòrdia, està molesta perquè no va ser convidada al casament de Peleo, i deixa una poma daurada amb la frase “per a la més bella”. Tres de las deeses presents, Hera, Atenea i Afrodita es barallen per la poma, per la qual Zeus , escull com a jutge per acabar la disputa al príncep de Troia, Paris. Les tres deeses ofereixen diferents coses per aconseguir la poma. Al final Afrodita es queda la poma, per la qual li va oferir la mà de la dona més bella de Grècia a Paris, Helena.
Aquesta escultura ens dona la sensació de tranquilitat i satisfacció, com si Paris ja no estés preocupat

Valoració personal
Arnau: Em sembla una escultura una mica senzilla i amb poc missatge però valoro l’esforç del artista. Crec que hauria de incloure més elements que envoltin a la història de Paris
Anass: La veritat es que m`ha agradat molt l’escultura la forma que li ha donat. La seva història m’ha agradat bastant i la túnica a la que esta recolzat li dona un contrast perfecte per a l’estructura.

Comentaris