Tristesa

XIANGYU CARBÓN I RITA NOGUER

TÍTOL→ L’Aurora
ANY→ 1895-1897
AUTOR/A→ Auguste Rodin
MATERIAL→ Marbre
UBICACIÓ→ Musée Rodin, Paris França
MIDES→ altura (56 cm) i amplada (58 cm)

Informació sobre l’Autor:
Auguste Rodin va néixer a París el 12 de novembre 1840, era un escultor que va influenciar molt amb les seves obres d’art. Rodin no va ser conegut fins que tenia una edat d’uns 40 anys, va anar desenvolupant els seus talents creatius durant l’adolescència i després va treballar en les arts decoratives durant gairebé dues dècades.


Informació sobre l’escultura:
El rostre, inspirat amb els trets de Camille Claudel, amb una expressió una mica llunyana, segueix sent llis i polit, mentre que el bloc de marbre que l'envolta s'ha deixat voluntàriament brut i marcat per les petjades de les eines. Aquest contrast, que no deixa de recordar el treball de Miquel Àngel, permet a Rodin intensificar la brillantor de la cara.

Opinió personal:

Xiangyu: La meva opinió es que queda molt bé el contrast de la pell llisa i suau amb la part rugosa de pedra. També m’ha agradat la idea de que la cara surt de la pedra com quan l’aurora es veu quan surt el sol, trobo que l’escultura és molt original per la manera que hi ha parts ben acabades i parts on la pedra té la seva forma original.

Rita: A mi m’ha agradat molt la forma que li ha donat de dimensió a l’escultura. També m’ha agradat que es notés tant la diferència entre la cara llisa de la dona, i la part rugosa de l’escultura, on encara es veuen les marques de les eines amb les quals s’ha fet.

Comentaris