Nous graus universitaris a la UAB

JOSÉ LUÍS MARTÍN I ARNAU MORENO

Un grau universitari és el nom que reben els estudis d'educació superior europeus, comprèn ensenyaments especialitzats que es cursen a una universitat o escola adscrita.


La UAB (universitat autònoma de Barcelona) oferirà onze novetats en titulacions de grau el curs 2018-2019 amb una gran varietat d'àmbits acadèmics:


-Hi haurà tres graus nous de tres anys de duració i una nova titulació doble.
-A la Facultat de Filosofia i Lletres, seran impartides quatre noves titulacions:

·El Grau d’Estudis de Gènere serà el primer del sistema universitari català centrat en aquest àmbit i tindrà una durada de tres anys. 

·El Grau de Geografia, Medi Ambient i Planificació Territorial, amb una duració de quatre anys, formarà professionals amb capacitat d’analitzar i de desenvolupar tasques de planificació i gestió territorial i ambiental. 

·El Grau d’Història, Política i Economia (History, Politics and Economics) tindrà una durada de tres anys i, a més de ser una novetat, serà impartit en anglès. 

·El Grau de Ciències de l’Antiguitat tindrà quatre anys de duració i combinarà l’estudi de les llengües clàssiques, com el llatí i grec, i l’estudi de la història antiga i de l’arqueologia. 

-Nous graus de ciències, enginyeria i polítiques:

·El Grau de Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, que aquest curs ha arrencat com a titulació pròpia de la UAB, passarà a ser impartit com a titulació oficial. 

·El Grau d’Enginyeria de Dades, amb una duració de quatre anys. Formarà professionals capaços de desenvolupar sistemes per tractar eficientment grans volums de dades digitals heterogènies.

·El Grau de Matemàtica Computacional i Analítica de Dades serà impartit a la Facultat de Ciències i tindrà una durada de quatre anys. Està enfocat a la formació de professionals capaços de desenvolupar nous algoritmes i eines per a l’optimització, modelització i tractament de dades complexes.
-Pel que fa a la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, hi ha dues novetats:

· El Grau de Relacions Internacionals, amb una durada de quatre anys. S'impartirà combinant anglès, català i castellà, i potenciarà especialment la mobilitat internacional.

· Grau de Ciència Política i Gestió Pública i Grau de Sociologia, que combina les dues carreres impartides fins ara a la Facultat. Tindrà una durada de cinc anys i posarà èmfasi en els coneixements sobre les desigualtats socioeconòmiques, l'educació, el gènere, la immigració i la política social, entre d'altres.

-Graus interuniversitaris:

· El Grau de Bioinformàtica, estudis interuniversitaris compartits amb altres universitats catalanes. Es tracta d'un grau de tres anys impartit en anglès, l'únic d'aquest àmbit arreu d'Espanya. La bioinformàtica és una ciència estratègica on s'apliquen les ciències de la computació i les tecnologies de la informació en el tractament de dades biològiques.

·El Grau de Filosofia, Política i Economia, amb una àmplia i prestigiosa tradició acadèmica en el món anglosaxó, s'impartirà a universitats de tot arreu d’Espanya. Els titulats obtenen una sòlida formació en ciències polítiques i economia, amb una base important en l’anàlisi crítica i moral que proporcionen les humanitats.

Comentaris