Orgull LGBT+

VALENTINA PAZ LUCERO ARAVENA


El día 28 de juny va ser el dia de l’orgull LGBT+, consisteix en una sèrie d’esdeveniments que els diferents col·lectius de la comunitat realitzen públicament per lluitar per la dignitat de les persones gais, lesbianes, bisexuals, transsexuals, asexuals, intersexuals, transgènere, etc. 

Es celebra el 28 de juny perquè, en aquesta data, es commemoren els disturbis de Stonewall (Nova York, EE.UU.) de 1969, que marquen el inici del moviment de liberació. 

Les sigles LGBT+ fan referència a lesbianes, gais, bisexuals, trans, etc. S’utilitza per a fer referéncia a les comunitats no heterosexuals.

Aquesta comunitat primer es van representar com a gais, però els bisexuals es van sentir exclosos y les sigles van canviar a LGB, però els trans van fer el mateix i va passar a ser LGBT. Però gent com els intersexuals, pansexuals, asexuals i més van sentirse exclosos també, així que va quedar com LGBT+.

Vaig a explicar per sobre el que significa cada sigla:

L, lesbianes: Noies homosexuals que es senten atretes per altres noies

G, gais: Homes homosexuals que es senten atrets per altres homes.

B, bisexuals: Persona que es sent atreta per persones del seu mateix sexe i els altres independent-ment del seu sexe.

T, transexuals o transgènere: Transexual és algú que s’ha operat per a canviarse els genitals i transgènere és algú que es vesteix com el sexe contrari (aquesta sigla no es sobre la sexualitat, sinó sobre el gènere d’una persona).

+ : es refereix a totes les altres sexualitats i identificació de gènere (pansexual, intersexual, asexual, agénere, intergénere, etc).

Resultat d'imatges de bandera lgtb
 Bandera de l’orgull homosexual (gay o/i lesbiá)

Comentaris