Música actual

ASMAA EL AAMRANI I VICTÒRIA TANNOUS 

La música actual ha canviat d’una manera bastant notable en comparació a les èpoques passades.
Els nous estils de música més destacats actuals són: 

K-pop: És una música popular coreana que inclou diferents estils com la música dance electrònica, el hip hop, el rap, el rock, l'R&B.

És una música molt popular a Corea del Sud. Actualment BTS és un dels grups més populars, i coneguts mundialment,format per set membres. Agrada molt a la gent per la seva espectacular manera de cantar i la manera en què realitzen els seus videoclips. S’han fet molt virals i també hi ha la gent que és molt fanàtica, els A.R.M.Y : així és com anomenen BTS als seus fans. Els agraden pel seu carisma.

Aquí teniu un dels seus videoclips: 




Trap: És un subgènere musical del hip hop originat el 1990 al sud dels Estats Units; no ha sigut gaire popular, exceptuant aquesta època 2010-2018. Ara està en una època de creixement i expansió. El trap és una ramificació del hip-hop.

Aquí teniu un dels seus videoclips, de Bad Bunny



Reggaeton: És una expressió urbana i els orígens provenen de Llatinoamèrica, que algunes persones consideren masclista, ja que algunes inclouen frases relacionades amb el sexe i les parts més íntimes de les dones. Un dels cantants coneguts és Maluma. Aquí teniu un dels seus videoclips: 



Reggaeton feminista: És el mateix que el reggaeton però intenta enviar un missatge feminista per intentar disminuir el masclisme a la societat. Solen tenir els mateixos ritmes i estil però amb un missatge totalment diferent. Un clar exemple que està triomfant avui dia és “Lo malo” de Ana Guerra (5a finalista d’OT 2017) i d’Aitana (2a finalista d’OT 2017) que parlen sobre el masclisme. 

Aquí teniu un dels seus videoclips: 




Rap: És un estil de música basat en ritmes. sorgeix als barris negres de Nova York a principis dels 80. Hi ha diversos cantants coneguts com Eminem o Arce. També s’ha donat a conéixer el raper Tangana que va actuar en el Primavera Sound 2018.

Aquí teniu un dels videoclips d'Arce: 



Electrònica: És un tipus de música produïda bàsicament amb instruments electrònics. com el sintetitzador, el sampler, les caixes de ritmes seguint el patró rítmic. També s'hi solen utilitzar instruments electromecànics com la guitarra elèctrica o l'orgue. Hi ha una gran quantitat de gèneres de música electrònica, que mostren un ventall molt ampli de sonoritats; des de la música ambiental fins a la música industrial.

Aquí teniu un dels seus videoclips: 




En general la gent que ha canviat una mica els hàbits musicals són els adolescents, ja que la gent més gran sol mantenir els costums i segueix escoltant la música de la seva època.

Comentaris