Dia Mundial de les Ciutats

RUT MASFERRER I MARC HONTANGAS
Foto extreta de la pàgina web: https://en.unesco.org/



El passat 31 d’octubre es va celebrar el Dia Mundial de les Ciutats a la seu de la UNESCO, a París, França.  Aquesta celebració es va establir el 27 de desembre de 2013 per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Entre els oradors de la celebració feta a París, figuren: l’alcalde de Sheffield (Regne Unit), Magid Magid, exrefugiat de Somàlia; Ted Terry, l’alcalde de Clarkston, (Geòrgia, als Estats Units), i la jove alcaldessa indígena de San Dionisio del Mar, Mèxic. L'any passat, Barcelona va acollir la celebració internacional d'aquesta diada.

Actualment les ciutats alberguen 3.900 milions de persones, la meitat de la població mundial i s’espera que pel 2030 s’arribi als 5.000 milions. És per això que aquest dia serveix per conscienciar que la gent que té les possibilitats d’ajudar realment a la gent més necessitada, per a fer de les seves vides i ciutats, una millor, ho faci realitat. Durant aquesta diada es realitzen activitat amb l’objectiu de crear consciència per aconseguir ciutats verdes, eficients, amb baixes emissions de carboni (CO2), segures i preparades pels canvis i adversitats d’aquest segle. Ciutats inclusives, equitatives i accessibles als més vulnerables. En definitiva es tracta de fomentar unes ciutats sostenibles.

Molts alumnes de les escoles de tot el món donaran suport a aquesta celebració. Faran tasques relacionades amb els canvis a les ciutats, juntament amb els professors i altres persones col·laboradores. A més, durant aquest dia es realitzaran tallers per construir una ciutat més sostenible amb l'ús dels materials reciclats.

Comentaris