STAN LEE

Stan Lee. Imatge extreta de: eluniversal.com/
Stan Lee va néixer el 28 de desembre de 1922 a Manhattan, Nova York. Va ser un gran escriptor i editor de còmics. També va ser productor i actor de cinema. Va saltar a la fama gràcies a la creació dels personatges de Marvel, per exemple: Spiderman, Ironman o els quatre fantàstics, entre molts més.

A part de còmics també va escriure alguns llibres, com per exemple aquests: El Asombroso Spiderman, ¡La Muerte De Gwen Stacy, Spiderman, Los Imprescindibles, En los tentáculos del Dr. Octopus, Los Cuatro Fantásticos, A Través Del Universo, Hombre Lobo, El final, Marvel Masterworks, La Patrulla X 2, Spiderman, Los imprescindibles 6 i, El regreso del Duende Verde.

El creador no solia tenir un paper gaire important a les seves pel·lícules, sinó que interpretava el paper de productor executiu encara que va protagonitzar els seus famosos “cameos”. Destaquem algunes de les pel·lícules en què ha participat: X-Men 2, X-Men Origins: Wolverine, “X-Men: primera generación”, The Wolverine, X-Men: “días del futuro pasado” i, “Los 4 Fantásticos”.

Els personatges principals de la sèrie "Big Bang Theory" amb 
Stan Lee. Imatge extreta de Facebook.
Una faceta que s’assembla molt a la que fa amb els “cameos” de les seves pel·lícules, és que va sortir en moltes sèries, pel·lícules i programes. Cal destacar que actua fent d’ell mateix. Va sortir en un episodi de la sèrie per nens petits “Muppets Babies”, quan els muppets imaginaven que era l’Spider-Man. També va sortir al final de l'episodi 16 de la sèrie “Heroes”. Va aparèixer en l’episodi 16 de la temporada 3 en la famosa sèrie “The Big Bang Theory”. Va ser productor i amfitrió en el reality “Who Wants to Be a Superhero?”. Va aparèixer en moltes més sèries com “Agents of S.H.I.E.L.D”, “Agent Carter”, “Jessica Jones” i “Luke Cage”. També l’han mencionat moltes vegades, com per exemple en la pel·lìcula “Kick Ass 2”.


Aquesta és una vinyeta de còmics de la saga dels "Cuatro
fantásticos" on ell apareix. Imatge extreta de: RTVE.es 
També va aparèixer en diversos còmics del Marvel, com si fos un personatge més. Alguns d’ells són: All Winners Comics”, “Fantastic Four Special, 5,“The Fantastic Four, 10”, “Fantastic Four, 17”, “The Amazing Spider-Man Annual”,“The Amazing “Spider-Man Special, 5”,“Daredevil Special, 1”,”X-Men, 98”.




Stan Lee i Millie Bobby Brown, coneguda pel 
personatge d'"eleven" a la sèrie d'Strangers Things. 
Imatge extreta de les seves xarxes socials. 
Va morir aquest passat 12 de novembre al Cedars-Sinai Medical Center, Los Angeles, a causa d’una pneumònia, als 95 anys. Tots sabem que va ser una gran icona en el món dels còmics i del cinema. A causa de la seva mort, hi ha hagut un gran rebombori a les xarxes socials i s’han organitzat moltes campanyes per agrair tot el que va aportar al món del cinema i la  literatura. La seva mort ha trencat el cor de moltes celebritats actualment. Un exemple n’és Millie Bobby Brown que ha penjat una fotografia en la que hi apareix ella amb aquest gran artista.








L'últim "tweet" d'Stan Lee.
En el seu últim "tweet" hi podem llegir: “1922-2018 Excelsior!”. Va començar a fer servir aquesta paraula als anys 60. És una expressió que va inventar ell perquè ningú sapigués el seu significat, ni com escriure-la. Segons ell, tenia "una pronunciació especial ja que no era una paraula qualsevol".











Reportatge treballat durant la setmana de la ciència, entre els alumnes de 3rD de l'assignatura de cultura i calors ètics: revista. 

Comentaris