DIA DE LA PAU

QUÈ PODEM FER?

Aquesta és la pregunta que ens hem fet aquests dies els alumnes de 3r d'ESO després d'haver sentit el relat en primera persona de l'Ousman Umar. Què podem fer?, què podem fer per ajudar a la gent que com ell han tingut una vida molt difícil i que han hagut de marxar del seu país.

El passat divendres 25 de gener, l'Ousman Uman ens va fer una xerrada on ens va explicar com  va migrar del seu país (Ghana) fins a Espanya i la seva experiència.


El mateix divendres, els alumnes de 1r i 2n d'ESO van anar al Teatre de la Gorga a Palamós a veure la pel·lícula "Samba" i els alumnes de 3r, 4t i 1r de batxillerat vam anar a veure "La buena mentira". Aquesta última relata com uns nens fugen del seu país perquè està en guerra i arriben a un camp de refugiats. Al cap d'uns anys aconsegueixen sortir del camp per començar una nova vida en una gran ciutat.


 VANESSA ROJAS (3r ESO A)

Aquí teniu algunes de les nostres propostes:

  • Podríem enviar material escolar (llibres, bolis, llibretes, etc) a les escoles que ho necessitin. Per fer l'enviament hauríem de recollir diners.
  • Ens podríem cartejar, en el cas que vulguin aprendre el castellà, per ajudar-los amb la llengua. 
               Ainoa Requena, Samara i Anna Caballero,
                Amal el Outmani i Desirée Amador
  • "La ruta protegida": hauríem de protegir la gent que fa rutes llargues per Àfrica perquè no hi hagi violacions ni agressions. Hem pensat que es podria invertir en seguretat, és a dir, crear una ruta segura per a que cada dos-cinc anys la gent que vulgui sortir d'Àfrica ho pugui fer de forma segura.


                                         Pau Vera i Guillem Tabernero
  • Prou guerres: un món sense guerres seria un món més civilitzat. El pitjor de les guerres es que s’emporten gent per davant que no han fet res i es destrossen països i ciutats. Jo crec que un món sense guerres és estimar-nos més com a persones, i viuríem amb tranquil·litat i en harmonia i que quan la gent estigui dormint no hagi d'escoltar una bomba esclatant a prop seu “PROU GUERRES”!!

                                                 Yassin  Aabaslama

Comentaris