8 DE MARÇ

UN MURAL PER REFLEXIONAR

Els alumnes de l'Institut Puig Cargol han fet un mural pel dia de la dona amb la col·laboració de l'espai Jove de Calonge i Sant Antoni. En aquest mural hi trobem frases reivindicatives, dones que han destacat en diferents àmbits, fotografies i dibuixos.
Aquest mural es traslladarà a Calonge el 8 de març perquè tothom hi pugui participar.





Asmae Adairak, Alba Cándido i Laura González (3r A)

LAS MUJERES SON VALIENTES

Agnocide: fue la primera mujer científica en el año 350 a.C.




Malala Yousafzai: activista a favor de los derechos civiles.



Marie Curie: descubridora del Polonio y el Radio com elementos químicos.


Valentina Tereshkova: esta soviética fue la primera mujer de la historia en viajar al espacio.



María Estela Marínez de Perón: fue la primera presidenta en Ecuador el año 1974.

Víctor Blaya y Marc Rodríguez (3r A i 3r B)


NO TOTHOM HO SAP


El feminisme és un moviment polític, social, econòmic i/o cultural que té com a objectiu aconseguir la igualtat de gènere, entre home i dona. Molta gent ho confon i diu que el feminisme el que vol és superar l’home, cosa que no és veritat, ja que seria ‘l’hembrisme’ que reivindica això. El contrari d’aquest seria el conegut masclisme que és l’actitud o manera de pensar que té alguna gent, majoritàriament homes, que diu que l’ home, per naturalesa, és superior a la dona.

Milena Sanchis i Widad Benoujja (3r A)


IGUALDAD ENTRE HOMBRES Y MUJERES

En muchos lugares del mundo, nacer mujer es sinónimo de tener una vida llena de problemas. Los gobiernos de los países toman acuerdos para que los derechos de la mujer sean respetados. En muchos países las mujeres no tienen derecho a la propiedad, a la herencia, sufren la exclusión social, se les obliga a contraer matrimonio... Las mujeres trabajan muy duro en algunos países, para recibir un salario con el que apenas pueden substituir. Hay que seguir luchando para que haya igualdad entre los hombres y las mujeres.

Manu Magañas, Sasha i Max Caballero (3r A)

Comentaris