DIA DE LA NO VIOLÈNCIA MASCLISTA

LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, QUÈ ÉS?

Aya Ouakki, Celeste Lozano i Marta Segura (3r D)

La violència masclista es defineix com aquells actes vers les dones i les nenes que puguin tenir com a resultat un dany o patiment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces d’aquest actes, la coacció o la privació arbitrada de llibertat. Tan si es produeixen en la vida pública com la privada. 




VÍCTIMES DE CATALUNYA PER VIOLÈNCIA MASCLISTA EN EL 2019


Xavi Noguer, Luis Leal (3r D)

La violència masclista en xifres: en total hi ha hagut un total de 9005 violacions. Han detingut uns 17 menors d’edat per violència de gènere i 4301 persones majors d’edat. Han mort 8 dones en el 2019 per violència masclista sense tenir cap culpa.

QUÈ PODEM FER?

Manel Alaminos, Roger Serra i Àlex Almendros (3r D)

Per fer que aquestes coses no passin, pensem que hi hauria d'haver un canvi en l’educació per conscienciar a les noves generacions de que tots som iguals. També pensem que la gent hauria de reflexionar sobre aquest tema per arribar a la conclusió de que dona igual que siguis dona o home per fer qualsevol cosa.

ACTES DE REBUIG CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

A l'Ins Puig Cargol avui s'ha celebrat un acte de rebuig contra la violència masclista. L'acte ha estat organitzat per l'Espai Jove de Calonge i hi han participat els alumnes del centre. La performance consistia en escriure missatges que volem deixar de sentir vers les dones en caixes de cartró pintades de color negre i, acte seguit, algunes voluntàries han tirat aquestes caixes amb pilotes que contenien diferents missatges.













Comentaris