DIA DE LA PAU

El dia 30 de gener, es celebra el Dia Internacional de la Pau, una jornada destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau. Enguany, es dedica a la pau mundial, i específicament a l'absència de guerra i violència, coincidint amb el 75è aniversari de la Segona Guerra Mundial.

Es celebra el 30 de gener de cada any coincidint amb l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi. Ell va ser un pensador i polític indi. Se'l coneix com Gandhi, o Bapu. Fou un dels pares de la independència de la nació índia i la desaparició del Raj britànic mitjançant l'ús de la no-violència.




NIL VIÑALS, CELESTE LOZANO, AYA OUAKKI (3r ESO D)

SUPERVIVENT CATALANA DEL NAZISME

Va venir la biògrafa de Neus Català a explicar-nos la seva increïble vida. Va sobreviure al camp d'extermini de Ravensbrück (Alemania). Va ser una dona molt valenta i molt forta i no només físicament. Va néixer el 6 d'octubre de 1915 i, un cop va sortir del camp, va dedicar la seva vida a lluitar pels drets humans, va ser una activista antifascista, republicana i feminista. Va dedicar més de 60 anys de la seva vida a defensar la memòria de les dones mortes en el camp de concentració de Ravensbrück (Alemania), del qual va ser l'única catalana supervivent.



 WIDAD BENOUJJA (3R ESO A)

"UNA BOLSA DE CANICAS"

Una altra de les activitats que vam fer dins del marc del Dia de la Pau va ser anar a la Gorga, a Palamós, a veure una pel·lícula titulada “Una bolsa de canicas", dirigida per Christian Duguay.

Durant la Segona Guerra Mundial, Maurici i Joseph, dos germans jueus, han d'abandonar la seva família per sobreviure. Amb molt de coratge i enginy han de superar el obstacles que troben pel camí per a la fi poder ajuntar-se un altre cop amb la seva família.

Aquesta pel·lícula ens ha semblat molt emotiva i interessant. Ens ha fet reflexionar i veure que som molt privilegiats per ser respectats per la nostra religió, en tinguem o no.



ALÍCIA PULGARÍN, MARIANA URDININEA, VALENTINA MORENO (3R A)

Comentaris