TEMA D'INTERÈS

 TORTUGUES EN PERILL D’EXTINCIÓ



Són moltes les espècies d’animals que estan en perill d’extinció per diversos motius. En aquest text en concret, m’agradaria encaminar el tema cap a les tortugues marines. Només al entrar a la Viquipèdia, ens n’adonem de que onze de divuit espècies de tortugues marines estan extingides. Però quina és la causa de tantes morts?


La raó de per què aquests éssers, han sigut i estan sent, tant buscats pels humans és molt senzilla: de la tortuga es pot aprofitar gairebé tot. El que vull dir, és que d’ella poden extreuen carn, oli, pell, closca i els ous. 


En només tres segles es van matar cent milions de tortugues. Si a tot això li sumem les dràstiques morts de les cries al arribar a l’aigua i la gran quantitat de depredadors que tenen als oceans, és obvi que estiguin en perill d’extinció. 


Aquesta és la raó per la qual, als països on viuen aquestes espècies, intenten protegir-les i ajudar a  que les cries arribin a l’aigua. Hem de deixar que les tortugues morin per causes naturals, a més, si les seguim matant alterarem l'ecosistema i seria molt possible que els grans depredadors baixessin a les costes en busca d’aliment. 



Abril Martín 

3r ESO C



Comentaris