El matrimoni infantil

 

EL MATRIMONI INFANTIL


El matrimoni infantil és una aconteixement que encara és present en aquest món. La gent pensa que només ho fan en els països amb pobresa o necessitat. Però el que no sabem és que fins i tot al nostre país encara li donen llum verda a fer-ho. 


El matrimoni en si es a partir dels 18 anys però l’infantil consta ja a partir d’un o una menor. La necessitat principal són els diners o el que guanyaria la família a canvi d’aquella unió forçada. Per exemple, els hi fan casar-se per pobresa ja que amb aquella unió poden guanyar diners, també podria estar per la guerra perquè si fan una unió amb la noblesa de diferents països, aquells es podrien lliurar d’una guerra no desitjada. Una de les altres raons és per l'educació i la cultura, això va més a les nenes perquè en molts països on es practiquen aquests matrimonis és per causes masclistes, com les dones no els hi està permès anar a l’escola la mare casa a les seves filles amb un home molt més gran per tenir un millor futur, segons elles, i així poder ser una bona esposa. Per totes aquestes raons es casen més de 47.700 menors diariament.


On hi han més matrimonis infantils és a Àsia Meridional, amb un 46%, hi ha Africa Occidental i Central, amb un 41%. També on es pot trobar aquesta violació dels drets del menors és a Amèrica Llatina i el Carib , amb un 28%, a Àsia Oriental i el Pacífic, amb un 18%,  també amb un 15% al països Àrabs i per últim a Europa Oriental i Àsia Central, amb un 11% dels menors.


Va haver un cas explicat per el diari New York Times on explica que una nena Florida és va tenir que casar amb el seu violador ja que a ella la va deixar embarassada. Fins hi tot la mare li va preguntar si es volia casar, però la nena al ser tan petita no sabia que contestar ja que no sabia de que anava tot. En canvi la mare va acceptar unir-la amb aquell senyor. Es van fer tots els papers de matrimoni i en allà constava la seva data de naixement i sabia que era menor però com en aquest país és legal fer-ho no li van donar importància, el matrimoni va durar poc com la majoria d'aquests tipus de matrimonis. Però lo important és que la nena ara té 14 anys, és mare i li van interrumpir tota la seva educació obligatòria.



En conclusió de tot aquest tema, pensó que si li hauria de donar més importància ja que això passa a nois i noies de la nostra edat, fins i tot a més petits. També crec que s'hauria d’entendre que encara que siguin menors no s’hauria de fer coses aixì sense el seu consentiment. Penseu tot el que després li pot passar a la seva vida, potser s’han recuperat de aquella mala epoca o en canvi els hi va fer un xoc tant gran a la seva vida que no han volgut tornar a confiar amb ningú o han pogut fer coses molt més grans. Les persones que els hi obliguen a casarse no pensen les conseqüències que els hi pot portar de més grans, no pensen que tot això els hi pot quedar a la memoria. El que tenim que aprendre tots es que tot el que se li fa a persones, ja poden ser menors o no, pot tenir petits o grans canvis a la seva vida.

 

  






Aquí us deixo l'enllaç de la noticia explicada anteriorment:  Opinion | 11 Years Old, a Mom, and Pushed to Marry Her Rapist in Florida (Published 2017)


Alba Bajo 

3r C




Comentaris